Necrològiques

Joan Arnau i Serra, en ‘Janot d'Hostoles'

Impulsor del recull de cançons ‘Les Planes 1922'

El divulgador de cultura popular Joan Arnau i Serra, impulsor del recull de cançons populars i tradicionals de les Planes d'Hostoles, ha mort a l'edat de 75 anys.

Amb amplis coneixements de topografia, l'any 1961 va començar a treballar a Girona en aquesta especialitat fins a l'any 2001, en què es va retirar de la vida laboral. Un cop jubilat, es va dedicar a portar a terme un extens treball de recerca gràcies al qual va poder recuperar, juntament amb Jaume Arnella, les cançons que cantaven els avis del poble durant la primera meitat del segle passat. El seu estudi està editat al web Cantut.cat. Va ser el promotor en aquest àmbit del concert Les Planes 1922, del qual es van celebrar sis edicions.

Va editar diversos llibres de temàtica local, com per exemple Les Planes i el riu Brugent (2005). També va publicar el DVD El riu Brugent i el seu entorn. El Nadal del 2013 va publicar els seus records de joventut i adolescència amb el títol Avui que encara la memòria no em falla. El 2015 va presentar Llegendes de les Planes i altres romanços i una recopilació de vivències i records escrits l'any 2008 amb els noms de Diari d'un arreplegat, Justa la fusta, Set contes planencs i Les Planes 1922. L'últim treball ha estat el llibre Les Planes i els seus vilatans a través de la premsa gironina, que recull diferents notícies aparegudes als diaris gironins des de l'any 1837 fins al 1980.

Casat amb Montserrat Redorta i pare de tres fills, Jordi, Montse i Nuri, la cerimònia de comiat se celebrarà avui divendres, a les 5 de la tarda, a la sala de cerimònies del Tanatori de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia