cultura

Els Pastorets, per primer cop al Palau de la Generalitat

Els Pastorets de Súria, que enguany compleixen 90 anys, van ser els encarregats de la representació

El Palau de la Generalitat es va convertir ahir per primer cop en l'escenari principal d'una de les obres amb més tradició a Catalunya: els Pastorets. Els encarregats de portar la representació nadalenca per excel·lència al Palau van ser els membres dels Pastorets de Súria, que enguany arriben al norantè aniversari. L'acte també va servir per homenatjar la versió dels Pastorets més popular a casa nostra, com és la que va crear Josep Maria Folch i Torres i que es va estrenar el 24 de desembre del 1916, fa justament cent anys.

Durant la representació al Palau de la Generalitat hi va haver la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, i l'obra va tenir un format itinerant per diversos emplaçaments de l'edifici: “És un reconeixement institucional a un patrimoni immaterial de Catalunya”, va remarcar el conseller. Durant unes hores, doncs, els pastors, els dimonis i la Verge Maria i Sant Josep amb el nen Jesús van ocupar diverses espais del Palau. Concretament, van escenificar una representació musical d'una adaptació sinòptica de Jaume Esquius, en què es narra l'encàrrec que rep Folch i Torres per fer una versió nova diferent de la de Frederic Soler, Pitarra. Al Pati dels Tarongers s'hi van veure escenes dels Pastorets com ara les celebracions pel casament de Josep i Maria.

L'acte també va servir de tret de sortida simbòlic de la temporada de Pastorets que comença i durant la qual es preveu que es representin més de 240 obres a tot el territori.

LA XIFRA

240
representacions
dels Pastorets són les que hi ha programades a tot el territori català durant aquestes festes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia