L'indi retratat

Xavier Mercadé exposa a la Diputació de Girona la seva visió d'Umpah-Pah

Amb motiu de la imminent edició del disc col·lectiu d'homenatge a Umpah-Pah, Altres raons de pes (Música Global), la revista Enderrock ha publicat aquest mes un número especial dedicat al grup, en el vintè aniversari del seu primer concert, que va acompanyat d'un DVD inèdit gravat al Mercat de la Música Viva de Vic el 1991. Xavier Mercadé, un dels històrics d'Enderrock i també un dels fotògrafs de rock amb més currículum del país, repassa en un article titulat El turment i l'èxtasi tots els concerts que ha vist d'Umpah-Pah i el seu cantant, des del que va tenir lloc el 28 de juny del 1991 a Zeleste, compartint cartell amb Sau i dos grups més, fins a la polèmica actuació de Puntí a l'últim festival Acústica de Figueres, el 27 d'agost passat.

Al claustre de la Diputació i al seu web, www.rockviu.cat, Mercadé exposa una vintena de fotos del grup, entre el 1991 i el 1995, sobretot de concerts a Barcelona, però també de l'actuació a la Devesa de Girona en el festival contra les detencions de militants independentistes del 1992. L'exposició Bevent passat es podrà veure a la Diputació fins al 21 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.