EL PUNT CASTELLER

Sants vol ser de nou

Els Castellers de Sants volen alçar el primer castell de nou de l'any a la diada de Gràcia

No volen acabar la temporada sense ser colla de nou. Els Castellers de Sants, la colla revelació de l'any passat i que enguany ha afegit al seu palmarès el cinc de vuit, s'ha fixat el tres de nou amb folre com a objectiu principal per la diada de diumenge dels Castellers de la Vila de Gràcia. Els de la camisa grisa porten preparat un programa de màxims, on el castell de nou que van estrenar l'any passat anirà acompanyat pel cinc de vuit i el dos de vuit amb folre. Una actuació que, si la completessin, es convertiria en la millor de la seva història. La colla amfitriona, els de Gràcia, volen descarregar la millor actuació de la temporada amb el quatre de vuit i el dos de set com a millors castells.

La diada de Gràcia comparteix protagonisme amb la dels Xics de Granollers, on els Minyons continuen preparant les estructures que volen alçar un pis més amb vista a la seva diada. O sigui, sant tornem-hi amb la mateixa actuació que ja van descarregar a Guissona: tres de nou, cinc de vuit i dos de vuit. Les grans incògnites d'aquesta diada es reserven, però, a les altres dues colles. Els Xics de Granollers volen alçar el primer quatre de vuit de l'any després de l'ensopegada de la setmana passada i els Bordegassos de Vilanova no descarten provar també el primer castell de vuit de la temporada.

Barcelona hi torna

Els Castellers de Barcelona volen demostrar que el que va passar a Mataró va ser només un accident i que al quatre de vuit amb el pilar li tenen la mida presa. Així, a la diada del Clot, el seu barri emblemàtic, volen plantar-hi aquest castell acompanyat pel dos de set i el quatre de vuit. El gran objectiu, però, és descarregar el seu primer pilar de set.

Barcelona (Barcelonès)
Dissabte 14, a les 12h al parc de Sant Martí, diada de la festa major de la Verneda amb l'actuació dels Castellers de Barcelona.
Granollers (Vallès Oriental)
Diumenge 15, a les 12h a la plaça de la Porxada, diada dels Xics de Granollers amb la participació també dels Bordegassos de Vilanova i els Minyons de Terrassa.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 15, a les 12h a la plaça de la Vila de Gràcia, diada dels Castellers de la Vila de Gràcia, amb els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sants.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 15, a les 12h a la plaça Valentí Almirall, diada de la festa major del Clot, amb els Castellers de Barcelona i els Castellers d'Esplugues.
El Vendrell (Baix Penedès)
Diumenge 15, a les 13h a la plaça Vella, diada de Sant Zacaries amb els Nens del Vendrell.
Badalona (Barcelonès)
Diumenge 15, a les 12h a la plaça de la Vila, diada dels Castellers de Badalona, amb els Sagals d'Osona.
XIULETS

Vent en contra

Tot i que no se'n va haver de suspendre cap, totes les diades van haver de patir les fortes ventades que van bufar arreu de Catalunya aquest cap de setmana. La comarca més afectada va ser l'Alt Camp, amb cops de vent de 100k/h a Vila-rodona i 120k/h a Valls, el més alt del país. Així, la diada de Vila-rodona va quedar deslluïda ja que molta gent, tant public com castellers, van decidir quedar-se a casa. Tot i així, es van fer castells i no en va caure cap, cosa que no va passar arreu en un cap de setmana ple de llenya i intents desmuntats. Cosa del vent, excusa o simple coincidència?

L'ANÈCDOTA

Set de set a pèl

La diada dels Margeners de Guissona va començar amb un intent desmuntat de set de set, però no pas perquè el castell estigués malament, sinó perquè es van adonar que un terç feia estona que aguantava estoicament amb els pantalons i els calçotets caiguts. Com si no fes fred diumenge a Guissona!

APLAUDIMENTS

Minipilar de sis

Aprofitant la celebració del seu 40è aniversari, aquest dissabte els Castellers de Barcelona inauguraran un pilar de sis a escala que serà col·locat a la rèplica de la plaça de Sant Jaume de Barcelona que es troba al parc temàtic Catalunya en Miniatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.