Laporta nomena Sala i Martín tresorer i dóna l'àrea de patromini a Ferrer

Laporta no degrada el possible candidat i li dóna l'àrea de patrimoni

Sala i Martín guanya poder sent tresorer, però no serà vicepresident

La vicepresidència de l'àrea institucional passa a les mans d'Albert Perrín

Obligat per la quinzena dimissió d'un directiu des que és president del Barça i per millorar el funcionament operatiu del club, Joan Laporta va reestructurar ahir per enèsima vegada les funcions dels membres de la junta directiva. Tothom donava per fet que els canvis penalitzarien el sector més crític amb la manera de gestionar el club del president –no amb el projecte– i que encapçala Jaume Ferrer, però finalment es va signar una treva entre les dues faccions que conviuen en l'òrgan gestor blaugrana. Malgrat que Laporta va insistir que els canvis no obeïen a una estratègia electoral amb vista als comicis del 2010, el cert és que el nou repartiment de funcions potencia bàsicament el seu delfí preferit: Xavier Sala i Martín. L'economista, que fins ara era vocal de l'àrea econòmica, passarà a ocupar-se de la tresoreria del club, fins ahir a les mans de Joan Boix, el vicepresident econòmic. Aquest moviment permetrà a Sala i Martín, que ja ha confirmat que formarà part de la candidatura continuista, assistir a les reunions setmanals de la comissió delegada, formada pels vicepresidents, el tresorer, el secretari tècnic, Txiki Begiristain, i el director general, Joan Oliver. «Això li permetrà conèixer altres àrees i el funcionament del club amb detall. És una persona amb prestigi i ho farà molt bé», va dir Laporta. Unes declaracions que confirmen que un dels objectius d'aquest nomenament és donar les millors eines possibles al nou tresorer perquè conegui com es gestiona el dia a dia de l'entitat blaugrana. Qualsevol pagament necessita la signatura del tresorer. Sala i Martín, però, finalment no va ser nomenat vicepresident.

Però com dèiem, Jaume Ferrer, que encara medita si es presentarà o no a les eleccions, no ha estat penalitzat. És cert que li han tret l'àrea de màrqueting i mitjans, que passa a les mans de Boix, però per contra se li ha adjudicat l'àrea de patrimoni, fins dimecres responsabilitat del dimitent Franquesa. És una parcel·la «estratègica» segons va dir Laporta, perquè s'ocupa de tres projectes cabdals en el futur del club: la remodelació del Camp Nou, la construcció de la nova Masia i el complex per als socis de Viladecans. El president va destacar que Ferrer estava perfectament capacitat per gestionar aquesta àrea i va lloar la tasca que havia dut a terme el seu predecessor, Joan Franquesa. De la seva dimissió va explicar que aquest li va comunicar la decisió d'abandonar fa «un mes i deu dies» i que l'havia intentat convèncer perquè continués fins i tot restant-li competències perquè tingués més temps.

L'últim canvi de pes afecta Albert Perrín, que ascendeix a vicepresident per ocupar-se de l'àrea institucional, abans adscrita juntament a la de patrimoni. Perrín era un dels homes de confiança i un dels grans amics de Laporta, però en els últims temps s'havia distanciat del president i s'havia apropat a les tesis de Jaume Ferrer. Ahir, el nou vicepresident va assegurar a Rac1 que encara confiava que de l'actual directiva només sortiria una candidatura continuista. Els canvis produïts ahir a Perpinyà ajuden aquest camí. Pel que fa als moviments menors, afecten Josep Anton Colomer, que passa a ser el nou directiu responsable del futbol sala, Jordi Torrent, que només es queda amb la secció d'hoquei patins i Magda Oranich, que serà la directiva responsable de la fundació.

Crítica a Sandro Rosell

. En la seva compareixença, Laporta va valorar la creació del Consell Sènior Blaugrana que ha de crear un codi ètic per part de membres propers a la candidatura de Rosell. Segons va comentar el president del Barça, la seva junta directiva no necessita cap codi d'aquest tipus perquè és una junta responsable i que no té problemes per «controlar-se».

Viatge econòmic per al mundialet

El director general, Joan Oliver, va ser l'encarregat d'explicar els acords als quals s'havien arribat en la reunió de la junta. Va informar que s'han creat dinou noves penyes i que el club està organitzant un viatge perquè l'afició pugui anar al mundial de clubs. Els vols tindrien un preu de 600 euros, sortirien de Barcelona el 18 de desembre i permetrien anar a la final i tornar el dia 20. El Barça disposa de 2.000 localitats, però si fos necessari no es descarta demanar-ne més. Dimarts s'obrirà el procés de sol·licitud per aconseguir les localitats per al partit del 19 de desembre en el mundial de clubs. Un altre dels acords als quals es va arribar és la creació d'unes jornades d'economia i futbol que tindrien el nom d'Armand Carabén i que se celebraran el pròxim 24 de novembre.

El somni de la independència

«Ho diré sempre que faci falta: som una nació, volem un estat propi i hem de lluitar per aconseguir-ho», amb aquesta rotunditat es va expressar ahir al vespre Joan Laporta quan va rebre de Joan Puigcercós el premi Lluís Companys atorgat per ERC. Laporta va ser més clar que mai en el seu discurs: «És el somni que tinc per als meus fills, una nació catalana lliure amb un estat propi.» El president blaugrana, davant unes 400 persones que omplien el teatre de Sant Medir del barri de la Bordeta, va assegurar que sempre s'ha sentit «desacomplexadament nacionalista» i que s'estima Catalunya i la seva gent, «una cosa –ha recalcat– a la qual convido a fer tots els catalans, cadascun des del seu lloc de feina o des de la seva responsabilitat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.