Montilla demana als mestres i els pares que eduquin amb els valors necessaris per evitar corrupció en el futur

El president de la Generalitat, José Montilla, va demanar ahir a mestres, pares i educadors que transmetin als nens els valors necessaris per evitar que es produeixin casos de corrupció en el futur. Montilla va dir això en la inauguració de l'escola Les Parellades, a Sant Pere de Ribes. El president de la Generalitat pensa que l'escola té un paper fonamental en la transmissió de valors com a primera línia de lluita contra la corrupció. Montilla va destacar els esforços que fa l'administració per trobar mecanismes que permetin evitar amb seguretat la repetició de fets com els que han passat al Palau de la Música. Extremar el control, millorar la transparència en tots els processos o exigir el rendiment de comptes són algunes de les mesures que, segons Montilla, s'han d'aplicar per evitar els desviaments de fons públics des d'entitats culturals i socials que reben subvencions. Segons ell, «la Generalitat actuarà fins on calgui en defensa del que és de tots» i «aquells que confessin o es demostri que han comès un delicte, hauran de pagar pel que han fet».

La Generalitat insisteix

Precisament ahir, el govern va fer públic, en un comunicat, que dóna llum verd perquè s'insisteixi al jutge que investiga el cas Millet que la Generalitat s'ha de presentar com a perjudicada després que les auditories –que van entregar-li– detallen que dels 23 milions d'euros sostrets al Palau, tres són aportacions públiques. Per això, en el comunicat, el govern assegura que «trametrà aquesta informació als seus serveis jurídics per tal que emprenguin les actuacions legals pertinents». De fet, divendres, l'advocada de la Generalitat ja va presentar-ne el recurs al jutge Juli Solaz, que anteriorment va denegar una presentació separada a la Generalitat i a l'Estat adduint que l'òrgan afectat és el Consorci del Palau, on les administracions estan representades.

En la nota, també s'hi anuncia que dilluns els consellers d'Economia, de Justícia, i de Cultura, faran públiques unes mesures per incrementar la transparència de les entitats receptores de subvencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.