La selecció de Catalunya s'enfrontarà a l'Argentina el 22 de desembre al Camp Nou

L'acord està emparaulat, el va confirmar l'entrenador argentí i es pot fer oficial la setmana vinent

Just després d'acabar el partit entre Espanya i l'Argentina, el mateix Maradona confirmava que la selecció que ell dirigeix serà al Camp Nou el pròxim 22 de desembre, si no hi ha cap imprevist d'última hora. No vindrà a fer turisme. Serà per jugar contra Catalunya en el que serà el primer partit de Johan Cruyff com a seleccionador català. Des que es va oficialitzar l'arribada de l'extècnic blaugrana a la banqueta de Catalunya, la federació catalana no ha parat de treballar per assegurar la presència d'una selecció de màxim nivell. En els últims dies s'han agilitzat les converses entre Jordi Casals i el seu homònim a la federació argentina, Julio Grondona. Els argentins han donat el vistiplau al partit i la federació catalana només espera que es faci oficial.

Maradona, en la roda de premsa del partit d'ahir contra Espanya, va donar per fet la visita a Barcelona el mes vinent en un matx que servirà de preparació per al mundial. Les converses entre les dues federacions estan pràcticament tancades des de fa dies fins al punt que la federació catalana ja ha enviat a l'Argentina la documentació pertinent (bàsicament el contracte) mitjançant la qual es comprometran a ser a Barcelona tres dies abans de Nadal. Ara només falta que les dues federacions signin l'acord i anunciïn oficialment el partit. El partit reunirà a les dues banquetes dos dels millors jugadors de tota la història del futbol, un fet que donarà encara més rellevància al matx internacional.

Tot i que l'acord no és oficial, Maradona, que sap perfectament tots els moviments de Grondona, va donar-ho per fet tot i que la federació catalana no volia que ningú filtrés una de les notícies més esperades dels seus dirigents, que esperen anunciar ben aviat la repetició del partit que es va jugar fa un any i mig.

De fet, el mateix president de la federació catalana, Jordi Casals, havia assegurat a primera hora de la tarda als micròfons de Com Ràdio que havia parlat personalment amb el seu homòleg de l'Argentina, Julio Grondona, per convèncer-lo per ser al Nadal el rival de la selecció: «Li he demanat a Julio Grondona ajuda per jugar al Nadal o al maig. Hem quedat per parlar en un parell de dies, però sembla que hi estarien disposats.» Casals també va assegurar que tenia el permís del president de la FEF, Ángel María Villar. Curiosament, Casals va revelar fa uns dies que quan van voler parlar amb Grondona perquè l'Argentina jugués amb Catalunya aquest mes de novembre mateix, Villar va intervenir per evitar que aquest partit eclipsés el del centenari de la selecció quan va dir que Catalunya tindria rival segur per Nadal: «Hi haurà partit segur, ho hem de fer, hem de cobrir el pressupost com sigui i més ara que tenim el seleccionador confirmat.»

El 10 tornarà a la gespa blaugrana 26 anys després

Diego Maradona va tornar a Barcelona fa un parell de mesos. Ho va fer per seguir de prop Leo Messi quan va ser nomenat seleccionador argentí. L'exjugador blaugrana va estar a llotja veient el partit contra l'Atlético de Madrid i va rebre una sonora ovació del Camp Nou. El 22 de desembre serà diferent, tornarà a ser protagonista en un camp que coneix prou bé. El 1982 es va convertir en jugador blaugrana i ho va ser en dos cursos inoblidables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.