Multaran amb 1.500 euros els veïns que reincideixin a no recollir els excrements de gos a Sant Feliu

L'Ajuntament aplica la nova ordenança per combatre els actes incívics

L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols fa gairebé dos anys que està treballant a fons pel que fa a la neteja de l'espai públic. En aquest sentit, el govern quadripartit (PSC, TSF, ERC i ICV) s'ha encarregat d'engegar un gran canvi en la recollida selectiva i el foment del reciclatge. Uns canvis que al principi no acabaven d'encaixar per la seva complexitat logística però que a poc a poc s'han anat resolent. Ara, l'Ajuntament fa un pas més per posar fi als actes incívics que embruten places, jardins o carrers.

Un pas més en la neteja

Part d'aquests comportaments incívics els provoquen alguns propietaris d'animals, especialment gossos, que no recullen els excrements que deixen els animals al carrer. En vista d'això, l'Ajuntament ha començat a aplicar l'anomenada ordenança de civisme, que preveu sancions de fins a 3.000 euros. Val a dir que la primera multa que s'aplicarà al propietari que sigui enxampat sense recollir els excrements serà de 200 euros. En cas que sigui reincident, serà de 1.500 euros. I en casos extrems, com podria ser, per exemple, l'agressió a l'agent policial o al treballador cívic, la sanció pot arribar als 3.000 euros.

Per efectuar aquesta campanya, a part dels agents de policia local de proximitat, s'han incorporat dos treballadors cívics que efectuaran tasques informatives a diferents llocs de la població.

L'ordenança de civisme recull més infraccions, com ara pintar grafits a les parets, repartir publicitat no desitjada de forma indiscriminada, la mendicitat, el consum d'alcohol en espais públics i d'altres. Aquesta setmana ja s'han posat multes de 200 a 1.000 euros.

ALTRES MUNICIPIS

Olot
S'estan habilitant parcs per a gossos. Multa: 100 euros.
Besalú
Multa: 100 euros.
Castelló d'Empúries
Lleu: de 100 a 400 euros; greu: de 400 a 2.000, i molt greu: de 2.000 a 20.000 euros.
Palafrugell
És infracció lleu. Multa: de 30 a 300 euros.
Torroella de Montgrí
Multa: 15 euros. Fa temps que la tenen.
Begur
Multa: 30 euros. Si el propietari del gos és reincident, 300 euros.
Salt
Multa: 800 euros. S'ha fet campanya de sensibilització a les escoles.
Girona
No recollir els excrements dels gossos o deixar-los orinar al carrer: 300 euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.