PITCH-AND-PUTT

Espanya promou una federació internacional paral·lela a la que té reconeguda Catalunya

La federació de golf i el CSD s'alien per canviar un marc que afavoria els catalans

El Consell Superior d'Esports (CSD) i la Federació Espanyola de Golf han aconseguit crear una nova federació internacional de pitch-and-putt, l'Associació Internacional de Pitch-and-putt (IPPA), que competirà directament per la regulació d'aquest esport arreu del planeta amb la Federació Internacional de Pitch-and-putt (FIPPA). L'existència de dues federacions internacionals –a més d'una associació europea (EPPA)– és una conseqüència directa de l'esforç dels organismes espanyols contra les activitats d'aquest esport a Catalunya a través de l'associació i la federació catalana, que des de fa deu anys tenen representació en l'àmbit internacional i han disputat, amb èxit, els principals campionats que s'han organitzat.

La primera pedra del govern espanyol contra la independència d'aquest esport a Catalunya va ser la decisió del CSD el 2004 de declarar el pitch-and-putt com una part integrant del golf, fet que permetia a la Federació Espanyola de Golf –un fet mai vist en tot el món– inaugurar un comitè propi d'aquesta especialitat amb l'objectiu de torpedinar el projecte català. La Federació Catalana de Golf sempre havia respectat el pitch-and-putt com un esport independent, però des de Madrid s'estaven fent altres plans.

Aquest cap de setmana, la Federació Espanyola de Golf ha organitzat la primera reunió del comitè executiu de l'IPPA, que té la seu a Madrid. L'altra federació internacional, la que té Catalunya com a membre reconegut, es va crear el març del 2006 sota el paraigua del govern català i té la seu a Barcelona. La guerra, doncs, és disputa ara mateix en territori ibèric.

La Federació Espanyola de Golf ja va intentar l'any passat entrar en l'associació europea, amb el suport dels representants italians, però la seva proposta no va ser acceptada perquè en els estatuts es deixava ben clar que no s'acceptaven ni associacions ni federacions de golf. Els espanyols i els italians van decidir, llavors, formar la seva pròpia federació internacional. Espanya té ara el suport de les federacions de pitch-and-putt –no hi ha cap federació de golf representada– de França, Itàlia, San Marino i Dinamarca, que abans de l'estiu es van donar de baixa de la FIPPA i la EPPA per anar-se'n a l'IPPA després de la pressió diplomàtica dels espanyols.

Més enllà d'aquest estrambòtic joc de sigles, l'objectiu dels dirigents espanyols és usurpar els drets d'aquest esport a tot l'Estat.

FEDERACIONS

Membres IPPA
Alemanya
Andorra
Austràlia
Canadà
Catalunya
Estats Units
Gran Bretanya
Irlanda
Noruega
Holanda
Suïssa
Xile
Xina
Membres FIPPA
Dinamarca
França
Espanya
Itàlia
Portugal
San Marino
Membres EPPA
Alemanya
Catalunya
Gran Bretanya
Holanda
Irlanda
Noruega
Suïssa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.