Salvem el Cabanyal torna a obrir les portes a l'art i la història viva del barri

Cabanyal Portes Obertes homenatja la centenària llotja de pescadors i trau a la llum l'arxiu Gosálvez-Romaní

La Plataforma Salvem el Cabanyal inaugura, el 27 de novembre, l'onzena edició de Cabanyal Portes Obertes, que enguany es desenvoluparà a les naus de l'antiga fàbrica de gel de la Marina Auxiliante, al carrer Eugenia Viñes, al costat de la llotja del peix. La plataforma ha habilitat aquest espai per muntar-hi una exposició que homenatja la llotja de pescadors, un dels edificis més emblemàtics del barri, construït ara fa cent anys, i també totes les altres cases del Cabanyal.

En l'exposició, es podran veure per primera vegada els plànols de moltes de les cases del barri, procedents de l'arxiu dels arquitectes Àngel Romaní i Victor Gosálvez (fill del constructor de la llotja i, en el seu moment, degà del Col·legi d'Arquitectes), que van construir, en la primera mitat del segle XX, moltes de les cases del Cabanyal. Es tracta dels projectes originals de molts dels edificis que encara embelleixen els carrers del barri i l'exposició mostra també com es viu en aquestes cases, conservades, rehabilitades i transformades, mitjançant fotografies dels seus interiors. La demostració de les possibilitats per a la vida contemporània que ofereix el parcel·lari de les cases del Cabanyal queda també palés a través dels resultats de les propostes d'arquitectura Juégate el tipo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.