Agents cívics a la plaça Vila de Madrid

La degradació i la presència d'indigents a la plaça Vila de la Madrid, al barri Gòtic, ha portat el districte de Ciutat Vella a destinar-hi quatre agents cívics mediambientals. Aquest serà el segon espai del districte on s'implanta la presència d'aquests agents, després que es fes amb èxit aquest estiu a la Barceloneta, precisament per combatre la proliferació d'indigents. Segons va anunciar la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, aquests agents cívics han de detectar més fàcilment «les accions incíviques», i han de servir de «reforç de seguretat» a la zona, ja que treballen coordinats amb la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja.

Els agents cívics no seran l'única mesura per dignificar la plaça Vila de Madrid. González confia en la dinamització que ha de portar a la zona la via sepulcral de Vila de Madrid, recentment inaugurada pel Museu d'Història. Hi va afegir, a més, la remodelació de la façana de l'Ateneu Barcelonès, que també «dialogarà amb el seu entorn» i l'acció dels veïns. En aquest sentit, González va assenyalar que, a través del treball amb els veïns i les demandes que aquests facin, esperen acordar mesures per afavorir l'estat d'aquesta cèntrica plaça. Entre aquestes, hi podria haver la instal·lació de jocs al carrer o d'altres petites accions d'urbanisme preventiu.

Amb totes aquestes accions, la regidora del districte espera no haver de repetir la mesura extrema que va ordenar aquest estiu, que era la de tancar la zona de gespa de la plaça per evitar s'hi instal·lessin permanentment indigents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.