Presentació pública de la formació independentista Reagrupament a Perpinyà

Unes 25 persones van assistir el divendres 11 de desembre a Perpinyà, a la presentació publica de la formació independentista Reagrupament. A Catalunya Nord, aquesta formació és encapçalada per Teo Vidal i Sol, i segons ell, reuneix actualment una desena de militants. A la presentació a més de Téo Vidal, també hi eren presents dos altres membres de la Junta Nacional de Reagrupament, vinguts del Principat de Catalunya, Esther Ponsa i Bou i Roger Granados i Wehrle.

Reagrupament va neixer a Catalunya Sud entorn de Joan Carretero, després que aquest abandonés Esquerra Republicana de Catalunya. En aquest sentit, Téo Vidal admet que a Catalunya Nord també, alguns dels militants de Reagrupament provenen d'ERC, però va recordar que qualsevol persona es pot apuntar a Reagrupament tot i mantenint la militància en una altre partit. La formació vol ser present arreu dels Països Catalans, i Téo Vidal, a més d'encapçalar la vegueria de Catalunya Nord, també forma part de la Junta nacional de Reagrupament. «No sem ni ens transformarem en Partit, ni ara ni al moment de les eleccions; és clar i anunciat des de l'inici. Sí que tenim creat un partit per presentar-nos -Reagrupament Nacional Català- però és i quedarà només una eina, de mida molt limitada i a les ordres de l'associació i dels associats. Només és i serà una eina tècnica d'ús puntual i concret», va explicar Téo Vidal. A Catalunya Nord, Reagrupament neix amb la voluntat de donar suport al procés independentista i amb l'objectiu «de fer de pont entre els catalanistes i partits catalanistes nord-catalans». Segons Téo Vidal, Reagrupament no es planteja per ara participar a les properes eleccions regionals del 2010 ni cridar a votar per cap partit en concret.

Carta al president francès

Una de les primeres accions de Reagrupament de Catalunya Nord ha estat d'interpel·lar el president de la República francesa. En una carta adreçada Nicolas Sarkozy, la formació nord-catalana recorda les declaracions de l'eurodiputada de l'UMP, Maite Sanchez-Schmid, que es comprometia a actuar «perquè el català sigui reconegut llengua oficial de la Unió Europea». L'eurodiputada també va afirmar que Nicolas Sarkozy no ho rebutjaria, i per això Reagrupament-CN li demana ara d'actuar en aquest sentit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.