El 33% dels 84.000 estudiants de música ho són en centres privats no reconeguts per la Generalitat

El 33% dels 84.000 alumnes que estudien música com a activitat extraescolar a Catalunya, ho són en centres privats no reconeguts per la Generalitat, i per tant que no reben cap tipus de subvenció ni poden atorgar cap títol als alumnes. Així ho posa de manifest un estudi elaborat per la Generalitat i les Escoles de Música d'Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC) i que va presentar ahir el director general d'Estudis Artístics, Josep Francí.

Segons aquest estudi, el nombre d'estudiants de música supera l'1% de la població de Catalunya, un percentatge considerat «idoni» si es té en compte que l'objectiu de la Generalitat és que el percentatge de persones que estudien música superi l'1%.

Aquest és el primer estudi que comptabilitza conjuntament les escoles de música públiques i privades, tant autoritzades com no autoritzades, que hi ha a Catalunya. En total, n'hi ha prop de 300.

A banda del 33% que estudien en centres privats no reconeguts, que és sinònim de no autoritzats, hi ha un 13% més que ho fan en centres municipals que tampoc tenen el reconeixement de la Generalitat. Dels estudiants que assisteixen a centres reconeguts, i per tant subvencionats, un 38,7% ho fan a escoles municipals i un 15,3%, a escoles privades.

El president de l'EMICAC, Alfons Pérez, va destacar la importància d'aquest informe perquè «és un primer pas en el reconeixement del paper de les escoles privades en l'educació musical de la població de Catalunya».

Francí, per la seva part, va destacar que «ara és necessari encaixar les escoles privades en el servei d'educació de Catalunya i contribuir al seu desenvolupament» a través, per exemple, de «les subvencions».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.