La intensa biografia de Carles Coll, posada en solfa per Josep Valls

«La música que mou fronteres», es va presentar ahir a Figueres

«En Josep Valls sap més de mi que jo mateix.» Amb aquesta frase sintetitzava ahir a la tarda Carles Coll, unes hores abans de la presentació del llibre, la impressió que li ha fet la biografia. «Valls ha fet un bon treball historiogràfic i ho ha plasmat amb el seu bon gust i el seu bon ofici com a escriptor», va afegir-hi ahir el músic.

En la presentació del llibre, editat per CCG Edicions, van intervenir-hi, entre altres, a més de l'autor i el biografiat, l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i el catedràtic Joan Ferrerós, autors, respectivament, del proemi i el pròleg del llibre. Vila destaca de Coll «la seva determinació a ser alhora local i universal i la no menys decidida voluntat d'exercir aquesta vocació artística des del compromís patriòtic.» Al llibre, Josep Valls ressegueix la trajectòria d'un músic brillant fruit de la superació i el sacrifici per poder, primer, compaginar els estudis musicals amb la feina de botiguer i, després, professionalitzar-se. En el volum hi ha un remarcable esforç de contextualització en la història figuerenca. Tots els capítols estan titulats amb un tempo apropiat al contingut, des del piano de la introducció, passant per l'andante sostenuto o el cantabile fins al largo apassionato que tanca un treball confegit en una mena de crescendo biogràfic que, com deia ahir el propi Coll, «arriba fins als 57 anys que tinc ara però encara no ha acabat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.