El gironí Carles Sala guanya el Barcanova una setmana després del Folch i Torres

Només una setmana després d'haver triomfat en la Nit de Santa Llúcia amb el premi Folch i Torres, l'escriptor gironí Carles Sala ha estat el guanyador del premi de literatura infantil i juvenil Barcanova, dotat amb 22.000 euros, amb l'obra Poti-poti a la granja. El premi es va donar a conèixer ahir en un acte presidit pel director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.

El jurat, encapçalat per l'especialista en promoció de la lectura per a infants i narrador oral Pep Duran, va destacar d'aquesta obra el sentit de l'humor de la història que dóna com a resultat un joc senzill de disbarats i la tendresa dels personatges. Aquesta senzillesa i el seu humor han fet de Carles Sala un dels autors catalans amb més projecció del moment. Des que el 2008 va publicar el seu primer llibre, no ha parat de rebre reconeixements. Ha quedat finalista dels premis Carmelina 2007, del Joan G. Junceda 2007 i del premi Barcanova 2007, i ha guanyat el premi Guillem Cifre de Colonya 2008, el Vaixell de Vapor 2009 i el Folch i Torres 2009.

Finalista també gironina

Amb l'obra juvenil El dia del voltor, l'escriptora també gironina Maria Àngels Juanmiquel ha quedat finalista del premi Barcanova. Maria Àngels Juanmiquel ha creat una atmosfera fantàstica molt convincent de la qual el jurat destaca la crida a la supervivència i a l'esperança i l'ús que alguns dels seus personatges fan de la lectura per aprendre a superar les desgràcies i a preservar la memòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.