Efemèrides

Efemèrides / JORDI SOLER i TONI STRUBELL

1484. Condemna de la bruixeria.

El papa Innocenci VIII va promulgar la butlla Summus desiderantes affectibus, amb què reconeixia l'existència de les bruixes. Tot seguit, va enviar inquisidors a Alemanya perquè les jutgessin, determini que va desencadenar la primera “caça de bruixes” de la història. La butlla va ser la base de l'obra Malleus Maleficarum, publicada el 1487 pels dominicans. Tot i que l'Església mai la va reconèixer, va ser el text fonamental per a l'enjudiciament, la condemna i el càstig de la bruixeria. Fervent impulsor de la Inquisició, Innocenci VIII va nomenar el 1487 Tomàs de Torquemada gran inquisidor dels regnes hispànics.

1492.

Cristòfor Colom, en el seu primer viatge, descobreix l'illa que els indígenes anomenaven Quisqueia i que ell batejarà com La Hispaniola (actualment la formen la República Dominicana i Haití).

1933.

S'aboleix als EUA la llei seca, presentada pel diputat A.J. Volstead com la divuitena esmena a la Constitució, vigent durant tretze anys i que prohibia la venda i el consum de begudes alcohòliques.

1962.

Els EUA i l'URSS arriben a un acord sobre la utilització pacífica de l'espai.

1996.

La Llotja de València, joia del gòtic civil del segle XV, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia