Jaume Roure ironitza sobre la moció a favor de les llengües regionals proposada per l'oposició municipal

Jaume Roure, president d'Unitat Catalana i regidor a l'ajuntament de Perpinyà, posa en dubte les motivacions que han portat el grup de l'oposició municipal, Nova Unió amb l'Esquerra, a proposar una moció a favor de les «llengües de França», és a dir les llengües regionals. Aquesta proposta de moció es va fer al curs del darrer Consell Municipal de Perpinyà, el 17 de desembre. En un comunicat adreçat a la premsa, el president d'Unitat Catalana destaca que el conseller municipal d'oposició Olivier Amiel (PS) ja ha manifestat que votarà contra la moció presentada pel seu propi grup, mentre Jacqueline Amiel-Donat (cap del grup d'esquerra), es va absentar per «raons personals» en la presentació de la moció.

«Des de fa 15 anys, l'esquerra no ha fet mai cap proposta al Consell Municipal sobre aquest tema... Com que no es tracta ni d'una iniciativa de l'Olivier Amiel, ni d'una de la cap de grup, seria una iniciativa de CDC ? Seria la primera vegada que el president de CDC Nord s'interessés a aquest tema», declara Jaume Roure..

«Tot i que la llei sigui l'única possibilitat per un reconeixement de les llengües, ens podem felicitar que l'alcalde Jean-Marc Pujol m'hagi donat la responsabilitat de la creació d'una comissió per a preparar aquest text municipal. El camí cap a l'oficialitat és llarg i difícil però és tan sorprenent que es vegi personalitats polítiques com l'Olivier Amiel, a casa nostra, oposar-se amb tanta ràbia al més petit pas endavant en aquest domini i quedar-se sobre posicions jacobines tan arcaiques com ho és la seva concepció de l'expressió cultural i lingüística de la França ! Si afegim a tot això l'actitud de menyspreu del President de Regió (Georges Frêche) respecte als catalans, només es pot constatar que el PS local no és el que existeix de millor per la defensa de la llengua i la cultura catalana», conclou Jaume Roure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.