LA SEU D'URGELL (Alt Urgell)

Calderada i Pujada al Pal

Sant Antoni envoltat de verdures

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell celebra un any més la festa del seu patró amb el repartiment, a tots els urgellencs i visitants, de més de 3.000 racions de la tradicional escudella d'aquesta diada, elaborada per Josep Vilarrubla, on es fan servir cap a vuit-cents quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella. És la Calderada, un dels actes més esperats de la diada que comparteix protagonisme amb activitats com la missa solemne, la passejada pels carrers o la benedicció d'animals. També destaquen els Tres Tombs, així com la popular Pujada al Pal, que consisteix en el fet que els participants arribin fins a dalt de tot del pal on hi ha sis galls, cadascun a dins d'una gàbia i, qui hi aconsegueix arribar al capdamunt, obté de premi el gall en qüestió –a partir de la una del migdia–.

17 de gener. Passeig Joan Brudieu. Actes a partir de les 12.00 h. 973 350 010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.