ICV trenca el govern de Vidreres després que l'alcaldessa, del PSC, fes cessar el portaveu del grup

Els ecosocialistes acusen els seus exsocis d'actuar per interessos urbanístics

Pruneda va anunciar ahir que dijous l'alcaldessa el va fer cessar de tots els càrrecs, i que el grup Energia per Vidreres-Iniciativa per Catalunya considerava aquest fet «un trencament del pacte», per la qual cosa els dos regidors del grup havien decidit sortir del govern que fins ara formaven en minoria el PSC i ICV, amb sis regidors dels tretze que té el consistori.

L'alcaldessa va al·legar per justificar la seva decisió «pèrdua de confiança» en Pruneda arran de l'afer de la cooperativa La Copa, a la qual aquest mateix regidor hauria adjudicat contractes al mateix temps que formava part de l'empresa. Tot i això, Pruneda va atribuir tot aquest afer i la seva destitució a un complot endegat arran de l'aprovació del pla territorial de les comarques gironines, que segons el seu parer donava raó a les posicions del seu grup respecte a la ubicació del parc d'activitats. L'avantprojecte del pla territorial marca que el parc d'activitats es redueixi i es traslladi a l'N-II. Per Pruneda aquest fet va provocar «una gran cabrejada del PSC, que ens va acusar de traïdoria».

El president d'ICV a les comarques gironines, Joan Boada, també va censurar l'actitud de l'alcaldessa i del PSC de Vidreres. Boada va defensar que Pruneda no havia comès cap irregularitat en les adjudicacions de La Copa , que tenien el vistiplau del secretari de l'Ajuntament. Boada va qualificar el cessament de «deslleialtat majúscula de l'alcaldessa» i es va preguntar si darrere de tot plegat hi havia «interessos en el polígon industrial». En aquest sentit, va assenyalar que a partir d'ara estarien «amatents al que succeeixi en l'àmbit urbanístic», i va remarcar que «el denominador comú» en els casos de denúncia d'adjudicacions a la cooperativa La Copa a Girona i Vidreres «és el PSC».

Panorama incert

La marxa d'ICV del govern de Vidreres deixa el PSC governant en minoria, amb només quatre dels tretze regidors. El PSC ara té l'opció de continuar governant en minoria o cercar pactes. El més probable i amb l'únic que es conformaria una majoria absoluta és amb CiU. De fet, al principi del mandat van governar en coalició durant un mes, però el pacte es va trencar per problemes en el repartiment del cartipàs. Ara és una opció que torna a agafar cos i ja hi podria haver hagut contactes.

Tot i això, els partits de l'oposició van reaccionar ahir al trencament del govern amb prudència. La portaveu de CiU, el principal grup de l'oposició, Glòria Selis, va afirmar que d'ara endavant no descarta «res» i que el grup està «obert tant a treballar des de l'oposició com des del govern».

Jordi Daranas (Esquerra) va assenyalar que el seu grup estarà «a l'expectativa». «A partir d'ara no sé què passarà, en una moció de censura a dia d'avui no hi participarem», va remarcar.

El regidor Manuel Valdivieso (PCCA) no va voler fer declaracions ahir, mentre que Jordi Camps (Gent del Poble) va assegurar que el seu grup continuarà «com sempre, amb la mateixa política i des de fora del govern».

ELS PROTAGONISTES

RUTH ROSIQUE
ALCALDESSA DE VIDRERES
Va fer cessar Pruneda de tots els càrrecs en el govern al·legant pèrdua de confiança per l'afer de les adjudicacions a la cooperativa La Copa, de la qual era membre
JORDI PRUNEDA
portaveu d'exv-icv
Ha respost al cessament amb la sortida del seu grup del govern municipal. Afirma que tot plegat és un pla orquestrat per interessos urbanístics
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.