El Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Calella pacten celebrar la Challenge 2010 amb el propietari de la marca

El Maresme es mantindrà el 2010 com a seu de la triatló internacional Challenge, tal com es desprèn del pacte entre el Consell Comarcal del Maresme, l'Ajuntament de Calella i el responsable de la marca Team Challenge Gmbh, Felix Walchshöfer. En un comunicat fet públic ahir, les dues administracions aposten sense reserves per continuar amb la prestigiosa prova esportiva al marge de l'empresa Evolution, que la va gestionar l'any passat i amb la qual van trencar el conveni que les unia per cinc anys. Tant és així que ja s'han avançat les dates de celebració de la triatló pels propers 16 de maig –destinada al mig recorregut– i el 3 d'octubre –per a la prova sencera.

Empresariat calellenc

Malgrat que de moment no s'ha oficialitzat quin tipus de conveni unirà les administracions amb la propietària de la marca, fonts properes a les negociacions asseguren que en l'empresa que s'encarregui d'organitzar les proves esportives –que continuaran tenint com a punt central la ciutat de Calella– hi haurà empresariat hoteler del municipi. En qualsevol cas, el pacte amb la franquícia deixa fora Evolution de l'organització oficial de la triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme 2010 perquè no té ni el suport de la marca ni de les administracions del territori, ni el consens amb les dates de celebració perquè la mitja triatló Evolution l'anuncia pel diumenge 23 de maig. Tot i això, Evolution continua acceptant inscripcions de triatletes a través de la seva web i lluint els logos de les institucions, els quals, segons el Consell Comarcal, se li va demanar que retirés un cop trencat el conveni. En aquest sentit, el Consell Comarcal ja ha posat la situació en coneixement dels serveis jurídics perquè determinin si Evolution «està incorrent en il·legalitat amb la informació distorsionada i falsa que dóna als atletes».

Silenci d'Evolution

L'empresa Evolution ja va manifestar en el seu dia a través del seu president, Roberto Mondéjar, que se sentia legitimada per celebrar la Challenge Costa de Barcelona-Maresme 2010 perquè els arguments esgrimits pel propietari de la marca per trencar el conveni no eren, segons entenia, legals. Mondéjar va anunciar que portaria l'afer als jutjats. En qualsevol cas, Evolution no ha respòs al posterior anunci fet pel Consell Comarcal i l'Ajuntament de Calella de rescissió del contracte avalat en el fet que el contracte amb Evolution es va signar perquè era l'organitzadora de la Challenge. Un cop l'empresa ja no disposa de la franquícia, el conveni perd la seva validesa. A més a més, les dues administracions van manifestar que havien perdut la confiança en Mondéjar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.