El Centre d'Art Cal Massó de Reus ampliat i reformat obrirà l'11 de març amb dos directors artístics

Aureli Ruiz i Jaume Ibáñez decidiran la programació fins a finals de mandat

Amb una inversió de 884.446 euros, que ha finançat el fons d'inversió local (FIL) de l'administració estatal, Cal Massó té ara 800 metres quadrats (500 més dels que disposava abans) i un seguit de nous espais com oficines, un bar (l'Institut Municipal de Museus de Reus ja ha publicat les bases per adjudicar el servei), vestuaris i un pati interior. També s'han incorporat com a elements de decoració alguns materials de l'antiga destil·leria. El projecte de l'ampliació ha anat a càrrec dels arquitectes reusencs David Tàpias i Núria Salvadó, que ja van ser els responsables de la primera fase de remodelació de la fàbrica de licors. El Centre d'Art Cal Massó va obrir el maig de 2007 i la bona resposta de públic que les seves activitats dedicades a l'art contemporani van obtenir va aconsellar-ne l'ampliació, tot aprofitant les aportacions extraordinàries del FIL.

El centre reobrirà les portes l'11 de març, segons va anunciar ahir la regidora de Cultura, Empar Pont. Ho farà amb una programació que properament es presentarà, però de la qual va avançar que consistirà en un espectacle inaugural i una programació trimestral «intensiva», que han ideat els artistes Aureli Ruiz (arts plàstiques) i Jaume Ibáñez (arts visuals): «Ells assumiran la direcció artística de Cal Massó fins a final de mandat. La idea és anar canviant de direcció artística cada any per obrir les portes a més programadors, artistes i idees i aconseguir que Cal Massó es vagi projectant al territori.» A la programació d'arts plàstiques i visuals s'hi haurà d'afegir la d'arts escèniques de petit format, que coordina el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER).

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Reus continua assumint en solitari el cost econòmic de l'activitat de Cal Massó, esperant que el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca) tregui les noves bases que han de regular les subvencions a projectes artístics i culturals. Independentment dels ajuts econòmics que el Conca pugui destinar a la programació de Cal Massó, l'Ajuntament també està pendent que el Departament de Cultura aprovi el decret que ha d'ordenar els equipaments públics dedicats a les arts visuals. Aquesta proposta d'ordenació està inclosa en el pla d'equipaments culturals de Catalunya 2009-2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.