Carranza guanya l'Edebé amb una novel·la sobre l'abús a una menor

Maite Carranza (Barcelona, 1958) ha guanyat el 18è premi Edebé en categoria juvenil (dotat amb 30.000 euros) amb Paraules emmetzinades, una novel·la que denuncia els maltractaments. El llibre, que es publicarà al març, narra, a partir de la investigació d'un policia, el cas d'una adolescent desapareguda que durant quatre anys ha estat segrestada i ha patit tota mena de vexacions. «Volia fer un crit per mostrar les víctimes d'abusos i maltractaments psicològics, sovint encobertes per la hipocresia de la societat en què vivim», manifesta l'autora, que s'ha inspirat i documentat en casos reals, i confia que el llibre serveixi per sensibilitzar els més joves. Carranza, autora de la trilogia d'èxit La guerra de les bruixes, ha publicat més de quaranta llibres, sobretot en l'àmbit juvenil.

En la categoria infantil (dotat amb 25.000 euros), el Premi Edebé ha estat per a Rodrigo Muñoz (Madrid, 1967) amb El meu germà el geni, que narra les vicissituds d'una nena de deu anys que creix en una família de músics, i amb un germà superdotat per al piano; ella, però, es vol dedicar al futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.