Comunicació

El senyal del canal internacional valencià, que era el que s'oferia aquí, deixa d'estar disponible al satèl·lit

Canal 9 ja no es veu a Catalunya

Diverses fonts apunten que el senyal del satèl·lit es va tallar per impagament

Els teleespectadors catalans han deixat de rebre l'oferta de Canal 9 a través de la televisió digital terrestre (TDT). El canal internacional de la televisió valenciana, TVVi, que era el que es podia veure a Catalunya, ha deixat d'estar disponible al satèl·lit Hispasat i per tant ja no pot arribar ni a la TDT catalana ni a les plataformes de pagament que l'oferien. En la freqüència de TDT on emetia fins ara, dins del segon múltiplex de la CCMA, només s'hi poden veure unes barres. Com s'informa al mateix web de l'ens valencià, TVVi ara emet només a internet.

Diversos mitjans valencians i partits de l'oposició van assegurar ahir que el motiu pel qual s'han interromput les emissions de TVVi des de fa unes setmanes és l'impagament del lloguer del satèl·lit a Telefónica Sistema de Satélites durant mesos, però fonts de RTVV va negar-ho rotundament i van dir que es tracta d'una mesura d'estalvi dins de la contenció de despesa de l'ens, i que es va decidir al maig. La política d'austeritat a RTVV comporta la reducció de la producció pròpia i també estaria amenaçant la continuïtat del seu segon canal, Punt 2, íntegrament en català.

D'altra banda, la premsa valenciana assegura que RTVV tampoc està pagant les factures de telèfon i Telefónica els ha amenaçat que hauran de tallar la línia a tot l'ens si no abonen el deute pendent.

RTVV va perdre 279 milions l'any passat i té un deute de 1.100 milions.

Negociacions entre governs “aturades”

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha reconegut que les negociacions amb la Generalitat Valenciana per a la reciprocitat televisiva estan aturades de fa temps. Unes converses que arrenquen el març del 2007 quan l'executiu valencià va iniciar una croada contra els repetidors de l'ACPV. Tots dos governs van apostar per la reciprocitat com a solució, però València va demanar tenir un múltiplex més. Des de Madrid s'hi van comprometre però mai no ho han fet. Com a mostra de bona voluntat, Canal 9 es va començar a difondre a Catalunya. Fa uns mesos es va canviar el senyal pel del canal internacional per no incomplir els drets d'emissió, igual que es fa amb IB3.

Catalunya té acords amb les Illes, Andorra i la Franja i ha solucionat el problema a la Catalunya del Nord. Només queda el País Valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.