Comunicació

La guerra dels mons

Ràdio Lloret (l'ocell)

És una modalitat de periodisme de ràdio nova basada en l'eco

Tal com em va indicar el guionista i home de bé Piti Español, a moltes ràdios t'informen d'una declaració d'algú i tot seguit col·loquen el tall de veu que diu el mateix, amb les paraules exactes que ha fet servir abans el locutor. “A moltes ràdios t'informen d'una declaració d'algú i tot seguit et col·loquen el tall de veu que diu el mateix, amb les paraules exactes que ha fet servir abans el locutor”, em va assenyalar Piti Español. A Ens hem fet grans, un llibre revelador sobre els deu anys de RAC1, Xavier Bosch hi apunta que res no posa de més mal humor els oients intel·ligents que el tall de veu del protagonista et digui el mateix que el locutor ja t'ha explicat. “Res no posa de més mal humor els oients intel·ligents que el tall de veu del protagonista et digui el mateix que el locutor ja t'ha explicat”, escriu Xavier Bosch en l'article més interessant del llibre. El fenomen es repeteix insistent. Jo ho atribueixo a una modalitat nova de periodisme de ràdio basada en l'eco. “Es tracta d'una modalitat nova de periodisme de ràdio basada en l'eco”, em vaig dir en un dels meus animats soliloquis.

Entre els entesos, aquesta pràctica es coneix amb el nom de Ràdio Lloret (l'ocell): ens informen que Artur Mas ha declarat que a Catalunya li cal un govern fort amb un lideratge potent. Després radien el tall de veu: “A Catalunya li cal un govern fort amb un lideratge potent”, ens explica Artur Mas. Però aquesta única repetició es queda un pèl curta, perquè Mas ho repeteix a tort i a dret, matí, tarda i nit. Per mi que es refereix a ell mateix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.