Comunicació

La Unió de Periodistes fa costat a Gandia TV

Insta la Generalitat a deixar d'amenaçar els seus treballadors amb el tancament del centre emissor

La Unió de Periodistes Valencians ha emés un comunicat de suport als treballadors de la televisió pública Gandia TV, que es troben en una situació laboral incerta atés que la Generalitat no ha atorgat a aquesta televisió la llicència d'emissió en TDT, “mentre que si l'ha donada a altres empreses privades, algunes de les quals no han emés mai a Gandia i la comarca de la Safor”.

L'associació professional de periodistes ha recordat que Gandia TV ha estat una de les primeres televisions locals públiques valencianes que ha emés durant més de 20 anys “realitzant una tasca fonamental en la informació local i comarcal, i sent planter de desenes de professionals”. I ha afegit que “a més, ho ha fet en valencià per divulgar la llengua i cultura pròpies”.

Per això ha instat les parts en conflicte (Generalitat i Ajuntaments de Gandia, Oliva i Tavernes de la Valldigna), a superar “urgentment” els entrebancs legals i administratius per crear el Consorci Comarcal necessari per a l'atorgament de la llicència a la televisió comarcal. A la Generalitat li ha demanat, a més, que, mentre es resol la creació del Consorci Comarcal, deixe d'amenaçar amb el tancament del centre emissor i multes entre 60.000 i un milió d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.