Comunicació

Versió 2.0 de TV3alacarta

TVC estrena el seu nou servei de vídeo a internet, en què s'aposta pel reproductor a pantalla completa, la interactivitat i l'emissió en directe de tots els seus canals

El mes passat es va batre el rècord històric, amb més d'un milió d'hores vistes

Internet s'ha convertit en l'altra pantalla per als continguts televisius. TV3, que ja en el seu dia va ser pionera a penjar a la xarxa els seus principals continguts, potencia i actualitza ara el servei per aprofitar les noves possibilitats. La cadena catalana acaba de posar en marxa, després d'uns mesos en període de proves, una versió totalment renovada del seu servei de vídeo a internet, que passa a anomenar-se TV3alacarta (fins ara 3alacarta).

El canvi més visible del nou servei –que ha estat desenvolupat per CCRTV Interactiva i acaba de ser premiat als IAB Spain– és el reproductor de pantalla completa, que incorpora subtítols i des del qual es pot accedir a totes les funcionalitats del nou servei. Així, a banda de la guia de programació, que permet viatjar per la graella dels dies anteriors per recuperar vídeos, una de les novetats és el contingut extra que s'ofereix sobre els vídeos que s'estan veient: vídeos relacionats; textos i notícies que amplien la informació; imatges i enllaços relacionats; enquestes i concursos...

Potenciació del directe

Una altra aposta és la potenciació de l'emissió en directe. Fa dos anys només el 51% de la programació de TV3 s'oferia simultàniament a internet; ara el percentatge ja és del 75%. Des de la cadena es remarca “el gran avenç que s'ha fet en l'adquisició de drets per a internet” de sèries estrangeres, sobretot juvenils i infantils, i d'esdeveniments esportius. A més, en els directes dels programes es potencia la interactivitat, a través de l'aplicació de la capsa de comentaris de Facebook, que permet als usuaris participar activament enviant opinions.

TV3 preveu incorporar més novetats els mesos vinents, com ara el seguiment “minut a minut” dels partits del Barça i l'Espanyol.

El servei de vídeo de TV3, inaugurat el desembre del 2004, té un catàleg actual de més de 150.000 vídeos disponibles, cosa que fa que “no es pugui comparar amb cap servei semblant a l'Estat”. Pel que fa al consum, el mes passat va batre el seu rècord històric mensual, amb més d'un milió d'hores vistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.