Comunicació

No volen ni a Llach

L'Ajuntament de València planteja entrebancs tècnics per al concert reivindicatiu del senyal de TV3

“Per a qualsevol ciutat seria un honor que Llach actuara de manera gratuïta i excepcional”

L'Ajuntament de València està posant entrebancs “des del punt de vista tècnic” a l'organitzadora –Acció Cultural del País Valencià (ACPV)– del concert de Lluís Llach amb què clourà la manifestació amb reivindicació de les emissions de TV3 al País Valencià, dissabte 16 d'abril a València.

“No ens estan facilitant les coses”, va assegurar ahir el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, sense voler especificar detalls. El consistori i l'entitat no es posen d'acord en el lloc on ha d'acabar la marxa, precisament on actuarà Llach. A hores d'ara, ACPV no pot precisar quin serà el recorregut de la manifestació.

En tot cas, Gisbert va assegurar que “no hi ha cap problema irresoluble”. De fet, l'entitat dóna per fet que el concert se celebrarà en qualsevol circumstància.

Gisbert va qualificar de “vergonyosa” i “ridícula” la posició del govern de l'alcaldessa Rita Barberá. “En qualsevol ciutat que estiguera governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura, seria un honor que Lluís Llach actuara de manera excepcional i gratuïta, quatre anys després d'haver-se retirat”, va dir.

Llach oferirà un breu recital acompanyat amb un piano. La infraestructura tècnica serà simple, ni tan sols hi haurà una sonorització especial. El músic ja ha advertit en el seu web que l'actuació no representa “una tornada professional als escenaris, ni l'inici d'un retorn”. El president d'ACPV, Eliseu Climent, va explicar que va ser ell qui es va posar en contacte amb Llach davant “l'agreujament de la situació” al País Valencià.

Per una altra banda, Gisbert va assenyalar que la recaptació de les donacions populars per pagar les multes per emetre TV3 “no va malament”. L'entitat necessita 800.000 euros per fer-hi front o serà embargada. ACPV també rebrà el suport d'artistes que cediran alguna de les seues obres, una iniciativa promoguda per Tàpies, Alfaro i Barceló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.