Comunicació

El govern valencià censura la presència de Carod-Rovira en la manifestació

Sánchez de León acusa ACPV d'“atacar” la cultura valenciana

La consellera anuncia que signarà un conveni de reciprocitat amb el govern català

La portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, va criticar ahir en un acte del PP a Sueca la presència de l'expresident d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira, en la manifestació de dissabte a València per reclamar les emissions de TV3. Per a la consellera, a l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya “només se'l coneix per la seua radicalitat i extremisme, i per ser un excloent respecte a tot allò que siga valencià”.

Sánchez de León va desqualificar, a més, l'activitat d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), entitat que ha de pagar sota amenaça d'embargament 800.000 euros a la Generalitat per portar el senyal de les cadenes públiques catalanes: “Ha estat permanentment subvencionada pel govern català per a negar-nos allò que és nostre i atacar la nostra cultura i les nostres senyes d'identitat”.

La portaveu i directora de campanya del PP va criticar igualment la presència de socialistes en la marxa. “No ens sorprén que dirigents de la Blanqueria assistisquen a aquest tipus de mobilitzacions, ja que és històrica la seua percepció i reivindicació d'unificar senyes d'identitat”, va afirmar.

Amb tot, Sánchez de León va assegurar que el PP també vol que es veja TV3 al País Valencià, “però d'acord amb les condicions que determina la llei”. La portaveu va assenyalar igualment que és el govern espanyol el que té la competència per fer possible la reciprocitat “tot habilitant l'espai radioelèctric suficient” i va anunciar que “firmarà un conveni de reciprocitat” amb el govern català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.