Comunicació

20 anys, 20 cançons

Raphael canta en català amb La Principal de la Bisbal i The Gospel Viu Choir ‘Tinc un pensament per a tu', una versió d'Aretha Franklin per a ‘El disc de La Marató'

‘El disc de
La Marató' es podrà comprar
el pròxim 11 de desembre amb El Punt Avui

La celebració del 20è aniversari de La Marató ha fet que el disc –en la seva setena edició– plasmi l'aniversari d'una manera especial. Conté 20 cançons, una per cada any. I hi ha una composició especial “dedicada” a aquest aniversari. S'ha versionat al català sota el títol de Per molts anys la cèlebre Libiamo ne'lieti calici', coneguda popularment com Brindis de la Traviata. Una altra de les novetats és la cançó Teixit humà, resultant d'un projecte de cançó col·lectiva, que s'ha canalitzat a través de Catalunya Ràdio, amb la producció de Marc Parrot. L'objectiu del disc, que es posarà a la venda el pròxim 11 de desembre al preu de 9 euros amb El Punt Avui, és recaptar fons per finançar projectes de recerca biomèdica d'excel·lència sobre trasplantaments i regeneració d'òrgans i teixits.

Els temes escollits versionen al català cançons d'estils i gèneres diferents que tracten temes com el dolor, el sofriment, l'esperança o l'altruisme. Per primera vegada s'ha enregistrat una cançó de música pop al Monestir de Montserrat: Sergio Dalma i l'Escolania de Montserrat amb la Capella de Música de Montserrat interpreten Em dones força, una versió de la cançó de Josh Groban (You raise me up). De les 20 cançons del disc d'enguany, 17 s'han adaptat al català per primer cop. I set artistes han cantat per primer cop en català. Així, el gran reclam del disc és la versió que del clàssic d'Aretha Franklin I say a little prayer realitza Raphael amb La Principal de la Bisbal i The Gospel Viu Choir. També hi participen Joan Masdéu, Ana Torroja, Teràpia de Shock, The Pepper Pots, Malu, Èric Vinaixa, La Pegatina, Andrea Motis & Joan Chamorro, La Iaia, Sílvia Pérez Cruz, Salsa de Reyes, Nia, Melendi, Lidia Guevara, Narcís Perich & Hewel, Sergi Albert & Momo Ballesteros.

El llibre de relats: de l'anècdota a l'optimisme

Joan Barril, Albert Espinosa, Jordi Puntí o Sergi Pàmies són alguns dels autors que participen aquest any en el llibre de La Marató, i que es va posar a la venda ahir. Publicat per Edicions 62 i TV3 al preu de 10 euros, els relats del llibre intenten sensibilitzar a través de la paraula. En aquesta quarta edició, entre les novetats, destaca la varietat dels relats, uns de més intimistes i altres de més anecdòtics. Són vuit relats de ficció, un de no ficció, un poema (Joan Margarit) i una tira còmica (Juanjo Sáez). El relat de no ficció és l'escrit per la Joana, una mare que ha convertit el seu malson en una història d'amor: explica la pèrdua sobtada del seu fill de 19 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.