Comunicació

La BBC dedica un reportatge a la Viquipèdia en català

La cadena anglesa defineix aquesta enciclopèdia en xarxa com “una potent eina per a donar a conèixer una llengua minoritzada”

La Viquipèdia en llengua catalana té 370.000 articles, quasi la meitat que aquest suport en castellà

La Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure d'internet en català, és una potent eina per a donar a conèixer la llengua catalana. O això és el que ha apuntat la cadena anglesa BBC en un dels seus reportatges, on ha posat com a exemple aquest suport en xarxa per a potenciar una llengua minoritzada.

Així ho ha destacat la periodista de la redacció de la BBC per a Amèrica Llatina, Analhi Aradas, que ha felicitat la tasca de l'enciclopèdia per potenciar el català a la xarxa. “Viquipèdia, s'ha convertit en l'última dècada en una important eina de difusió tant de l'idioma com dels punts de vista propis de les cultures minoritàries”, ha subratllat. La BBC també ha recordat que la Viquipèdia en català té 370.000 articles, quasi la meitat que la Viquipèdia en castellà, cosa que contrasta amb el nombre de parlants d'un i altre idioma.

A més, a l'article ha incidit en la feina que fa l'associació Amical Viquipèdia per promocionar l'enciclopèdia amb tallers i conferències mitjançant dos dels seus projectes més ambiciosos, Viquiescoloes i GLAM-WIKI, que pretenen fer arribar als estudiants de secundària, Batxillerat i cicles formatius la Viquipèdia en forma de concurs, i mantenir una relació amb institucions culturals que aporti beneficis a ambdues parts, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.