Comunicació

German Rosell

Impulsor de TwiCVer

“Mou en 10 tuits el teu currículum”

Twicver és com la xarxa, cal condensar molt la informació
i a la vegada
donar-ne molta

Qui ens havia de dir que una xarxa social d'àmbit mundial podria ajudar a buscar feina? Doncs ara és possible: el teu CV pot aparèixer a les xarxes socials, si vols.

Un dels punts forts de la iniciativa és l'agilitat per poder distribuir el teu CV. En menys d'un mes gairebé 2.000 persones ja s'hi han apuntat. Us ha sorprès aquest èxit?
Sí, sense cap mena de dubte. Però internet té aquest avantatge, que en molt poc temps, si el projecte és interessant, pots arribar a captar l'atenció de molts usuaris. Esperem que aquest entusiasme vagi a més i que puguem ajudar la gent a buscar feina d'alguna manera innovadora.
Twicver és un projecte de cinc joves lleidatans que veniu del món de la consultoria empresarial, el màrqueting i internet i que vau apostar per emprendre. D'on va sorgir la idea?
És anecdòtic, fa més d'un any que preparem un altre projecte d'un web finançat amb fons propis i per tal de tenir uns ingressos addicionals vam pensar a fer aplicacions per altres empreses i vam contactar amb una empresa de recursos humans per plantejar-los-ho, i una d'aquestes propostes era aprofitar Twitter per potenciar el currículum, i d'aquesta manera va sorgir la idea de Twicver.
I el gran repte és resumir una vida laboral amb només 10 tuits i 140 caràcters. Com ho fem?
Sí, l'objectiu de Twicver és demostrar la capacitat de síntesi. Sobretot has de potenciar els noms de les empreses en què has estat i els noms de referència de les persones amb les quals has treballat. Twicver és com la xarxa, cal condensar molt la informació i a la vegada donar-ne molta.
I com s'utilitza i qui té accés a la vida professional?
Has de tenir Twitter per poder-lo utilitzar; un cop superat aquest pas, has d'entrar al nostre web i, a partir d'aquest moment, pots començar a crear el teu currículum, que es distribueix en deu camps i, per tant, deu tuits.
Quina informació aportem?
Has d'explicar la teva biografia, la teva vida personal, la formació, la teva vida professional... Un altre dels aspectes interessants és que, en un dels tuits, s'ha de parlar també d'un fracàs laboral.
I les empreses, com hi accedeixen als CV?
Pots compartir el teu currículum directament al teu Twitter, però també t'oferim una URL, una adreça web que pots lligar a qualsevol piulada que facis.
I les piulades habituals a Twitter també influeixen a l'hora d'escollir un perfil...
I tant, però aquesta manera d'expressar-nos més informal també ens farà guanyar més punts o no i és que cada vegada també és més important per als seleccionadors.
És completament gratuït?
Sí, totalment, avui dia és gratuït per als candidats i per a les empreses, que poden consultar els treballadors.
Però en algun moment haureu de treure'n algun benefici... Com ho plantegeu?
Quan tinguem una base de dades de prou candidats, les empreses hauran de pagar per accedir als seus perfils. Unes quotes que variaran segons els requisits de cada empresa.
I les empreses ja s'han interessat a buscar treballadors a través d'aquesta eina?
Dels 2.000 usuaris que tenim, 200 són empreses reclutadores de possibles candidats i per tant crec que el balanç és molt més que positiu. El gran avantatge d'aquesta eina és que dedicant poc temps puc saber moltes coses d'un mateix candidat.
Des que funcioneu, ja hi ha gent que ha trobat feina gràcies a vosaltres?
Sí, som conscients que hi ha hagut molts contactes entre futurs empleats i empreses i en només cinc setmanes ja és tota una gran satisfacció.
Quins són els perfils més buscats?
El d'una persona molt activa amb les noves tecnologies. El model de negoci també és molt positiu en el mercat per facilitar l'accés a treballadors que treballen a la competència i que si busques pel nom a la xarxa els trobaràs.
Pel que sembla no voleu tenir fronteres...
No, tenim vocació de ser internacionals. Tot i que hem sortit en anglès i en espanyol, tenim candidats de més de 40 països i per això treballem amb cinc idiomes addicionals.

a la real

El nombre d'aturats al nostre país sembla que no tingui fre. Per això iniciatives emprenedores per trobar feina sempre són molt ben rebudes. Es tracta d'una eina que consisteix a publicar el teu currículum en només deu tuits; s'anomena Twicver, i en només un mes d'existència 2.000 persones ja s'hi han apuntat. Serà un model exprés de buscar feina en un futur?

De la vida digit@l...

#Web: www.twicver.com/es

#Twitter: @TwiCVer

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.