Comunicació

IB3 tanca emissions a Catalunya al novembre

El director general de la televisió pública de les Illes Balears, José Manuel Ruiz, va anunciar ahir la decisió de suprimir l'emissió del canal satèl·lit IB Sat a Catalunya a partir del novembre “per estalviar 400.000 euros anuals”. A partir del mes que ve, les emissions de la televisió balear quedaran limitades a les Illes i des de Catalunya i el País Valencià tan sols es podrà veure per internet.

En compareixença parlamentària davant la comissió de control sobre IB3, José Manuel Ruiz va assenyalar que la mesura respon a la necessitat de reduir el pressupost de l'ens públic. També va xifrar en 400.000 euros anuals el cost de les emissions d'IB3 a Catalunya.

TVC es manté a les Illes

Ruiz també va explicar que la decisió comportarà la revisió del conveni de reciprocitat amb Catalunya, si bé va remarcar que Televisió de Catalunya (TVC) mantindrà l'emissió actual a les Illes, mitjançant el canal TV3 CAT. El tancament de les emissions d'IB3 a Catalunya no afectarà el personal propi de la cadena balear, ja que l'únic treballador que es dedicava al manteniment de les emissions fora de les Illes serà recol·locat a la mateixa empresa.

La cadena IB3 es podia veure a Catalunya des del març del 2009 en virtut de l'acord de reciprocitat signat entre els governs català i balear i amb una vigència de cinc anys.

Després de la remodelació de l'oferta televisiva catalana, al primer múltiplex de la CCMA ara s'hi pot veure TV3, 3/24, Super3/33 i Esport 3. En canvi, al segon múltiplex tan sols queda el canal en alta definició TV3 HD, després del canvi de freqüència del canal esportiu i de la sortida de Canal 9 (l'estiu del 2010) i ara IB3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.