El rec del Molí, canalitzat, entrarà en servei aquest estiu

El nou rec del Molí, que cobreix el reg de la banda esquerra del riu Ter a la comarca del Baix Empordà, entrarà en servei aquest estiu. El rec del Molí, també conegut com el canal de Sentmenat, substitueix l'actual, que és de l'època medieval, amb una canalització subterrània de 10 quilòmetres entre la presa de Colomers i el Mas Duran, a la Tallada. Caldrà encara enllestir el tram de 7 quilòmetres entre el Mas Duran i l'Escala, que està previst començar abans d'acabar l'any, i millorar tots els canals secundaris que van als camps. La millora del rec va complementada amb una altra actuació, la depuració de les aigües residuals dels pobles de Verges, la Tallada d'Empordà, Jafre i Colomers, ja que actualment aboquen directament, sense cap tractament, al rec esmentat. El projecte ja s'està tramitant per executar-lo aquesta mateixa primavera i poder tractar les aigües negres dels quatre pobles a la depuradora de l'Escala. El projecte té un cost de 2,5 milions d'euros, si bé també cal fer la xarxa de clavegueram dels pobles, a càrrec dels mateixos municipis.

D'altra banda, també s'està executant la canalització del rec del Molí de Pals en el tram entre Pals i Gualta, de 7 quilòmetres de llargada, per poder millorar el reg a la banda dreta del riu Ter. Queda pendent d'executar el tram fins a la zona d'extracció de l'aigua, que fa 3 quilòmetres, segons van explicar ahir representants dels organismes impulsors del projecte, Francesc Francisco-Busquets, subdelegat del govern estatal, i Jordi Martinoy, delegat del govern de la Generalitat a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.