Martí Rosselló i Lloveras

Escriptor i bibliotecari de Premià de Mar

L'escriptor Martí Rosselló, col·laborador d'aquest diari, va morir ahir als 56 anys sobtadament quan passejava per Premià de Mar, on vivia. Rosselló, nascut en aquesta població del Maresme, n'era bibliotecari des de feia molts anys. També destacava en la faceta d'escriptor i de dinamitzador cultural i social. En àmbit local, va ser un punt de referència en molts aspectes del poble. Durant els anys setanta va formar part del projecte Taula Rodona, encarregat de dinamitzar i potenciar el teixit social de Premià de Mar. També va ser l'impulsor del Taller obert d'Expressió que va donar embranzida a tot el teixit cultural del poble. A més, Rosselló també va prendre part activament en molts esdeveniments, com ara el Correllengua, del qual havia escrit el pregó que es llegia quan la flama arribava a terres premianenques. Rosselló era una persona molt coneguda a la vila tot i que mantenia una posició distanciada de les institucions. D'ell, es recorden sobretot la seva passió pel barri antic de Premià de Mar i la seva presència habitual en aquell indret, que el van convertir en un dels cronistes de la vida social del municipi maresmenc.

De la seva vasta obra com a escriptor i documentalista, en destaquen la seva reconstrucció de la història premianenca a partir de la recopilació de records, històries i anècdotes de la vila. Precisament una de les seves darreres experiències va ser la creació de Cartes sense sobre, un llibre que aplegava poemes d'autors locals. També destaca la seva participació en el Grup literari la Font del Cargol, que reunia obres d'autors locals i comarcals. Tot i que defugia l'etiqueta d'activista cultural, el fet és que també va dinamitzar Les nits del llibre i escrivia regularment al seu bloc, dins de la Coctelera.

Dues de les seves darreres obres van ser publicades per Quaderns Crema, Anna K i el recull de contes titulat Parelles de tres. El seu cercle d'amistats més íntim ja ha anunciat la intenció de preparar-li un homenatge, que també es farà extensiu a nivell institucional.

La trajectòria de Martí Rosselló també ha estat vinculada fins a l'últim dia a El Punt des del començament de la presència del rotatiu a la comarca del Maresme. De fet, ahir mateix, les edicions de Tarragona i Barcelona van publicar l'última Galeria de Martí Rosselló titulada Guanyar, insultar, humiliar. En el moment de tancar aquesta edició encara no s'havia donat a conèixer ni la data ni el lloc de l'enterrament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.