Apunts

José Luis Banús

Fotògraf. Fundador i exeditor de la revista “Top Girona”

José Luis Banús

Fotògraf. Fundador i exeditor de la revista ‘Top Girona’

José Luis Banús (Barcelona, 1946), fotògraf i fundador de la revista Top Girona, ha mort aquest dimecres a la nit a Girona als 71 anys. Banús, persona afable, generosa i un gentleman com pocs en queden, vivia a les comarques gironines des de feia més de vint anys.

Veí de Girona, va fundar l’any 2001, juntament amb la seva esposa, la periodista Cuca Mascort (1956-2014), la revista Top Girona, una publicació dedicada a la promoció del territori, la gastronomia i la cultura de les comarques gironines, amb una edició de qualitat i prestigi.

Cuca Mascort dirigia la revista, que José Luis Banús va il·lustrar des del primer número i fins no fa encara gaire temps amb unes fotografies d’una gran qualitat i professionalitat. A Top Girona, Banús hi va fotografiar magníficament els paisatges de la Costa Brava, que a la revista lluïen encara més, si això és possible. La seva bona mà amb la càmera també destacava en les fotografies d’interiors, fossin d’hotels o d’algunes de les cases, d’arquitectura i decoració notables, que apareixien cada trimestre a la revista.

D’educació exquisida, defugia el protagonisme, malgrat tenir al darrere una important carrera professional com a fotògraf de publicitat, però també a la premsa. Havia treballat, per exemple, en els anys de més èxit de la fa pocs dies desapareguda revista Interviú. També s’havia dedicat a la pintura, que destacava sovint per una brillant explosió de colors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a