Efemèrides

Efemèrides

1668.

Al convent de Sant Eloi de Lisboa, representants de la monarquia hispànica en nom de Marianna d’Àustria, reina regent durant la minoria d’edat de Carles II, i de Portugal, en nom del rei Alfons VI, van signar el tractat de Lisboa, que posava fi a la guerra de separació de Portugal, iniciada el 1640, i suposava el reconeixement de la seva independència per la corona espanyola. Els dos reialmes van acceptar la presència i mediació del comte de Sandwich en nom del rei Carles II d’Anglaterra. Concloïa així la unió que els dos països havien mantingut, de fet, entre 1580 i 1640, i per la qual la monarquia hispànica considerava Portugal part de l’imperi espanyol, tot i que Portugal tingués el seu propi rei.

1352.

Batalla naval, amb grans pèrdues de galeres, entre naus de la Corona d’Aragó i de Venècia, per un costat, i de Gènova per l’altre, a prop de Constantinoble.

1793.

La Gran Bretanya, Prússia, Àustria, els Països Baixos, Espanya i Sardenya constitueixen una aliança contra la França revolucionària.

1808.

L’exèrcit napoleònic, comandat pel mariscal Duhesme, entra a Barcelona i ocupa les fortaleses de Montjuïc i de la Ciutadella poc abans de l’inici de la guerra del Francès.

1912.

El govern imperial xinès reconeix la República.

1945.

Segona Guerra Mundial: amb Alemanya derrotada i a punt de rendir-se, l’aviació aliada bombardeja i destrueix la ciutat de Dresden, atac en què moren 45.000 persones.

1974.

L’escriptor i historiador rus Aleksandr Soljenitsin és expulsat de l’URSS.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia