Potries adapta la ruta de l'aigua per a visites a persones amb limitacions motores

L'alcalde de Potries ha presentat en societat les obres d'adequació que durant l'any 2009 s'ha realitzat en la ruta de l'aigua al seu pas per Potries.

Des de fa uns anys que l'Ajuntament de Potries disposa d'una iniciativa, diferent i novedosa des de el punt de vista de la valoració i difusió del patrimoni local, tot i que relacionat i vinculat, amb un context territorial, històric i cultural d'àmbit comarcal, la Safor; la Ruta de l'Aigua a Potries.

Aquesta iniciativa proposa una visita guiada a elements claus de les infraestructures històriques del regadiu a la comarca, un suggeridor recorregut per camins i sendes rurals apropant al visitant a un medi rural en franca regressió, a un paisatge mil·lenari fruït de l'esforç de generacions de valencians, visualitzant un conjunt de construccions amb segles d'història vinculades al sistema hidràulic tradicional i a l'ús de l'aigua.

Durant l'any 2009 l'Ajuntament de Potries ha consolidat aquesta proposta amb diverses actuacions. Segons explicava l'alcalde, Junafer Monzó: «Cal destacar, en primer lloc, l'adequació d'una part de l'itinerari, el més pròxim al casc urbà, per fer-lo accessible, així hem definit un recorregut que permet gaudir perfectament de l'itinerari a persones amb dificultats de mobilitat»

En la visita posterior a la presentació es va poder apreciar les actuacions en els entorns dels recursos patrimonials més singulars, que han definit noves àrees de descans amb taules, papereres, o bancs; afavorint la contemplació dels recursos .

La actuació es completa amb l'edició d'un mapa amb el plànol del terme amb l'itinerari i la informació de tots els recursos a visitar durant el trajecte proposat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.