Busquen solucions per a la integració de Nakamura

L'agent del jugador es reuneix amb les àrees esportiva i de màrqueting

Les dues parts saben que el negoci i el futur del jugador estan en joc

El club pressiona perquè accepti un intèrpret per millorar la comunicació

L'Espanyol i Nakamura han posat fil a l'agulla per fer un gir radical a la situació actual. La integració del jugador a la cultura futbolística catalana ha fracassat atès el seu rendiment, i ha posat en perill el negoci mediàtic i de marxandatge que envoltava la seva contractació. Dilluns va arribar a Barcelona Roberto Tsukuda, agent del jugador, i ahir es van programar dues reunions de vital importància per al futur esportiu del jugador a l'Espanyol. La primera es va produir a les oficines del club amb el conseller delegat Joan Collet i amb el director de màrqueting, Raúl Ciprés. En aquesta trobada es van parlar tots els aspectes relatius al negoci que comporta la seva figura al Japó. No jugar amb assiduïtat pot enviar en orris el negoci. Els beneficis per la retransmissió dels partits s'han ressentit i la gira estiuenca pactada corre perill si no canvia el panorama. En principi es mantenen els acords que preveuen la disputa d'un parell de partits l'estiu vinent amb un important benefici per al club. Tot i així, les dues parts entenen que si el jugador no es consolida com a titular i comença a demostrar el seu potencial com a jugador, l'interès pel futbolista remetrà i perillarien els acord presos. També es van avaluar les conseqüències econòmiques que tot plegat comporta. L'Espanyol, que havia acordat per contracte uns beneficis del 70% dels drets d'imatge del jugador que es generin en l'àmbit espanyolista, havia previst una partida important d'ingressos per aquest concepte, ingressos que ara per ara no s'han produït.

Posteriorment, va tenir una trobada amb els responsables de l'àrea esportiva en la qual es van tractar els problemes de comunicació que té el jugador amb els tècnics i els companys. Les dues parts volen esgotar totes les opcions possibles per recuperar futbolísticament el jugador, objectiu per al qual és necessària la millora dels aspectes socials, de convivència i integració. En aquest sentit, el club ha demanat a Tsukuda esforços perquè miri d'estar més a prop del jugador i l'ha pressionat perquè aquest accepti la col·laboració d'un traductor o intèrpret. Val a dir que el club ho va gestionar tot just després de fitxar i a Peralada va tenir la col·laboració de Satoschi Maejima, aleshores un dels tècnics auxiliars del filial, però el jugador japonès es va estimar més no tenir-lo.

Naka nega que vulgui anar-se'n al Japó

Nakamura va reiterar ahir després de l'entrenament que la seva intenció és complir el seu contracte amb l'Espanyol. Manté que no té cap intenció de marxar, però que depèn també de les intencions del club: «No tinc cap intenció d'anar-me'n. Només si el club vol que me'n vagi.» Val a dir que el japonès podria tornar a la lliga del seu país, que comença el mes de març.

Pochettino recupera efectius.

Ahir van tornar als entrenaments els jugadors de l'Espanyol en una sessió matinal en la qual van prendre part tots els jugadors tocats excepte Pareja. Forlín, Moisés Hurtado i Nakamura van fer el treball físic previ i després van concloure la sessió al gimnàs. Tot fa pensar que els tres podran jugar diumenge. Osvaldo, amb gastroenteritis, no hi va participar. Avui hi haurà doble sessió a porta tancada a la ciutat esportiva.

Mor Norbert Gaspar.

El director de la publicació Blanc i Blau, Norbert Gaspar Vila, va morir ahir com a conseqüència d'una llarga malaltia. Gaspar, que tenia 51 anys, va dirigir el diari Blanc i Blau des de la seva fundació. L'enterrament tindrà lloc avui a Vic a les quatre de la tarda.

Arbitra Velasco Carballo.

El partit de diumenge contra el Deportivo serà dirigit pel col·legiat madrileny Carlos Velasco Carballo. El partit es juga a les cinc de la tarda a Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.