Necrològiques

Adeu a una vesta: Josep Maria Casas Buxeda

Un amic, una vesta, un veí del Barri Vell i un pastor dels Pastorets de Girona

Ara, quasi al moment de voler passar el full del dia, m’arriba la notícia del traspàs d’una vesta de la Confraria de Jesús Crucificat Manaies de Girona. El motiu així sobtat no el sé, sembla que hi ha persones que varen parlar amb ell recentment. Com que faig la meva vida un xic apartada de la societat gironina per motius de salut, no en puc dir el motiu, sols que en els moments que estem vivint era jove per marxar.

En Josep Maria va ser una de les tantes vestes que hi havia quan vaig ser pendonista. Junt amb l’Emili Hugas al cel sia, que ens va deixar als 40 anys; l’Arseni, que ens va deixar per Fires; en Jordi Vidal, que em va entregar el pendó; en Pere Masferrer i alguns més van ser les vestes que varen tenir el goig de pujar a casa a fer l’entrega.

En Josep Maria també va interpretar durant anys, junt amb en Salvador Donato al cel sia, la parella de pastors humorística dels Pastorets de Girona. Fins i tot em va deixar fins al tancament una fotografia que formava part de les nostres parets on hi eren una colla retratats.

Avui dilluns li diran adeu al Tanatori de Girona, a les 4 de la tarda. De ben segur que es trobaran una bona colla d’amics per acompanyar la família.

Josep Maria, quan arribis al lloc on tens reservat i et trobis amb l’amic Salvador, no us engresqueu i feu uns altres Pastorets. Sembla que us ho hàgiu dit, en Raimon t’ha precedit fa uns dies. Digue-li que m’ho faci més fàcil, el trobo a faltar.

*Primera dona pendonista de la Confraria de Jesús Crucificat Manaies de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia