Uns mossos que identificaven un noi al Vendrell acaben apedregats pels veïns

La patrulla va demanar reforços i van ser detingudes quatre persones i cinc agents van resultar ferits

A la zona dels Pisos Planes del Vendrell es va viure ahir, pels volts de les dues del migdia, un tens episodi entre una cinquantena de veïns del barri i els Mossos d'Esquadra. Segons van informar fonts pròximes al cas, tot plegat va començar quan una dotació del cos de seguretat autonòmic estava duent a terme unes identificacions de caràcter rutinari. En el transcurs de l'actuació van observar que un noi de 19 anys tenia una actitud sospitosa i que aquest, en adonar-se de la presència policial, es va intentar amagar en un bar situat al carrer del Mig. Els policies van fer-lo sortir fora de l'establiment i el van escorcollar superficialment. En l'escorcoll van descobrir que portava una peça d'haixix. Arran d'aquests fets, els policies li van demanar la documentació però ell, suposadament, s'hi va negar i va mostrar una actitud agressiva i una forta resistència, que va motivar la seva detenció. La crispació va anar augmentant, fins al punt que el pare del jove també va arremetre en contra dels mossos, a més de diverses persones que van prendre partit a favor dels seus veïns. Desenes d'aquests ciutadans van agafar pedres i altres objectes d'una obra propera i van començar a llançar tot aquest material als efectius policials. Un d'aquests objectes va impactar contra l'arrestat mentre se'l traslladava a la dotació policial i en un primer moment, per protegir-lo, els agents el van situar a terra, just al darrere del vehicle i, sense perdre temps, van demanar reforços.

Set patrulles més

Fins al lloc del succés es van desplaçar set patrulles més, que durant uns instants van continuar sent increpades i apedregades per una cinquantena de veïns que es van unir i, els quals, es van exaltar de nou en veure que hi havia una major presència policial. Tota aquesta situació va durar uns deu minuts, fins que els Mossos van aconseguir apaivagar els ànims. Per aquests fets van ser detingudes tres persones més com a presumptes responsables d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i per danys. A part, un dels efectius i el noi van ser portats fins a l'hospital del Vendrell, on se'ls va fer una inspecció mèdica, si bé no presentaven ferides greus, i quatre mossos més van rebre contusions.

Un repunt de tensió

Quan la situació ja semblava controlada, les vuit dotacions van abandonar la zona. Una estona més tard, però, hi van tornar quatre furgonetes del cos, fet que, per uns moments, va originar que saltés una altra vegada la tensió, ja que els veïns s'ho van prendre com «una mena de provocació». Quan aquestes patrulles van marxar definitivament del barri, es van quedar algunes dotacions de la policia local per comprovar que realment s'havia recobrat la normalitat. Des de l'Ajuntament es va lamentar ahir l'incident, si bé s'estava a en espera de saber amb més detall com es va desencadenar el conflicte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.