El Círcol Catòlic busca fons per a la renovació de la caixa escènica

La campanya popular de recaptació s'enceta aquest vespre amb l'actuació de l'actor Joan Pera

En un any en què els teatres Principal i Blas Infante estan vivint una remodelació integral, el Círcol Catòlic també es vol vestir de gala. El canvi del teló és el punt de partida d'una sèrie de millores a la caixa escènica que els responsables de l'entitat volen sufragar a partir de les aportacions de ciutadans i la col·laboració desinteressada d'artistes que s'han afegit a la proposta. La directora del Círcol Catòlic, Anna Pruneda, es mostra molt satisfeta amb la resposta obtinguda fins ara. «Els actors professionals amb què hem contactat han estat encantats de col·laborar amb nosaltres», explica Pruneda. Fruit d'aquest primers contactes s'ha organitzat una sèrie d'actuacions de la campanya Renovem el teló, que comença avui mateix amb la presència de Joan Pera a les nou del vespre. A aquesta primera sessió s'afegiran les actuacions de l'actriu Lloll Bertran (dia 9 de març); l'actor Miquel Àngel Ripeu, conegut per la seva participació als programes d'humor Polònia i Crackòvia (dia 23 de març), i el músic badaloní Xavi Lozano, integrant de la banda Tactequeté i que destaca per la seva habilitat per convertir qualsevol objecte quotidià en un instrument musical (dia 6 d'abril).

El preu de l'entrada per veure els diferents espectacles és de 12 euros i hi ha també oberta una fila zero que recollirà les aportacions de persones que volen donar suport a la iniciativa però que no poden assistir a les actuacions. La directora del Círcol assegura que amb aquest primer cicle esperen recaptar suficient fons per canviar el teló i que la idea és programar un segon cicle amb vista al setembre per anar completant les millores necessàries.

Bressol d'actors

El Círcol Catòlic ha estat una de les entitats que ha contribuït a l'aportació des de Badalona de grans noms de les arts escèniques catalanes. De la Dramàtica del Círcol han sortit artistes com ara Rosa Gámiz, Mercè Arànega i Xavi Ricart, per citar-ne tres de ben coneguts, tot i que n'hi ha d'altres de darrera fornada que s'han format a la ciutat i comencen a despuntar. La sala del carrer de Sant Anastasi, just al davant de la plaça de la Vila, fa més de noranta anys que programa els tradicionals Pastorets per nadal i ha estat des del seu inici un equipament privat que ha ajudat a bastir la cultura de la ciutat més enllà de l'oferta pública. A més de teatre, la sala programa cinema, s'hi fan cicles de concerts, presentacions de tota mena i també té un paper destacat com a espai on es duen a terme espectacles adreçats a escolars de la ciutat. Aquest any, el Círcol Catòlic ha recuperat la mostra de teatre amateur, una iniciativa que disposa de la participació de diversos grups d'aficionats d'arreu de Catalunya i que s'havia deixat de fer durant uns anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.