Iberia avança la creació d'una filial de baix cost després de perdre 273 milions d'euros el 2009

La posarà en marxa al novembre per recuperar mercat en trajectes de radi curt i mitjà

La companyia va ingressar l'any passat 4.409 milions d'euros, un 19,1% menys que el 2008, per la caiguda generalitzada de la demanda, especialment en el segment de passatgers de negoci. La facturació de passatge es va reduir un 21,2%, per la baixada dels preus, que va tenir un impacte del 12,6% en els ingressos, i, en menor mesura, pel descens del volum de trànsit.

Sánchez va assegurar que no està previst cap transvasament de flota i personal d'Iberia a la nova companyia, amb una estructura similar a les de baix cost. El president d'Iberia, Antonio Vázquez, va explicar que la companyia no pot quedar-se impassible davant la competència d'aquest tipus d'operadors que deixen fora del mercat de curt i mitjà recorregut les companyies aèries tradicionals. Segons la seva opinió, el mercat ha canviat per sempre i el preu s'ha convertit en la prioritat de la demanda en aquest tipus de trajectes, a més que a l'Estat espanyol el nivell de saturació del mercat és tan gran que «un fins i tot arriba a dubtar que hi hagi algú que hi guanyi diners». Tot i que Iberia controla Air Nostrum i Vueling, necessita una companyia que alimenti la seva xarxa de vols de llarg recorregut, va explicar.

L'any passat Iberia va reduir la capacitat un 6%.

La fusió amb BA, només un primers pas

Vázquez va dir que la fusió amb British Airways (BA) és només el primer pas en un procés de consolidació del sector que permetrà a la companyia «no només jugar en la primera divisió, sinó guanyar la lliga». Hi va afegir que el mapa mundial de companyies aèries, encara molt fragmentat, canviarà radicalment amb l'aprovació de l'acord de cels oberts entre Europa i els Estats Units, i Iberia, gràcies a la seva fusió amb BA, «podrà anar asseguda al seient del conductor quan això passi». El president d'Iberia va explicar que l'acord de fusió se signarà en les pròximes setmanes i que es manté el calendari previst per a la fusió definitiva, és a dir, a final d'any. La fusió està condicionada al fet que BA resolgui el dèficit de 4.000 milions d'euros del seu fons de pensions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.