Corona a la galeria Joan Prats

La III Nit del Galerisme, la gran festa del sector de l'art, es va celebrar ahir amb un tribut a Tàpies

La III Nit del Galerisme –o, segons com es miri, la segona que organitzen totes les associacions de galeries del país, després que el gremi n'impulsés en solitari la primera edició– va tenir dos al·licients afegits respecte dels altres anys. El sector en bloc va aprofitar la gala, que es va celebrar a l'hotel Skipper, per homenatjar Antoni Tàpies, que a última hora va decidir no assistir-hi per la seva fràgil salut. Però qui sí que va poder participar de l'ambient galerístic català va ser el pianista i compositor Michael Nyman, que va presentar, en primícia internacional, el seu darrer treball de videoart, de títol FC Barcelona. Nyman, que aquest dimecres va actuar al Palau de la Música, va crear el vídeo durant la celebració del títol de la lliga de campions del Barça, l'any passat, i es va concentrar en les reaccions d'una jove i de la multitud que la rodejava.

Tàpies i Nyman van donar un nou impuls a una vetllada que va viure el seu moment àlgid en l'entrega dels premis GAC (Galeries d'Art de Catalunya). El reconeixement a les galeries Joan Prats i ProjecteSD constata, respectivament, la vigència de la tradició galerística del país i l'empenta de les noves generacions de galeristes.

L'ambició del sector artístic català també va rebre la seva recompensa en el premi al comissari d'exposicions, que es va emportar Latitudes (liderat per Max Andrews i Mariana Cánepa), i en el premi al mitjà de comunicació, que va recollir la revista on-line A-Desk (Montse Badia, Martí Manen i David G. Torres). Si l'any passat el principal guardó del sector galerístic va ser per a una sala de Madrid –Juana de Aizpuru–, enguany és el premi al col·leccionisme el que se n'ha anat cap a la capital de l'Estat, en concret a les mans de la també galerista Helga de Alvear.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.