2a DIVISIÓ B

GRAMENET

Tony Thompson, un mentider compulsiu

Thompson es va guanyar la confiança de la Grama gràcies a una gran mentida per endur-se «quatre euros», i ha fugit quan l'han descobert

Vicente Moreno
EXSECRETARI TÈCNIC
«Jo me'n vaig adonar de seguida, i això que no sóc cap llumenera»
«Un multimilionari com deia que era no va ensenyant el diners que du a la butxaca»
«La seva frase era ‘jo pago, jo mano'»
Ildefonso Araque
EXSECRETARI DE LA JUNTA DIRECTIVA
«El que més li interessava de les reunions de la junta era saber quins ingressos havia de rebre el club»
«No pagava mai amb targetes, sempre en metàl·lic, i portava els diners en una mena de bossa de plàstic...»
Toni Rovira
EXENTRENADOR
«És un home que quan el coneixes et convenç, té aquest do, però jo en desconfiava perquè no em creia que pintés el futur de la Grama tan
de color de rosa»

Aquesta història, a mesura que passen les hores i els protagonistes van explicant-ne els detalls, es va convertint en una pel·lícula tan divertida com trista alhora. Tony Thompson va arribar a finals d'octubre a la Grama (diuen que abans havia temptejat altres clubs catalans), on els va prometre la lluna en un cove amb els seus diners, i aquests es van entregar a ell sense fer-se les preguntes més bàsiques. El club estava en una situació econòmica pèssima, i Thompson era el seu salvavides.

Thompson –en realitat es diu Antonio Pastor– es va construir el personatge d'un empresari amb diners i contactes que trauria la Grama de la misèria a canvi de fer negoci portant jugadors suecs aquí i revalorant-los. En realitat, però, volia guanyar-se la confiança dels que tenien accés als diners –va fer-los canviar el compte corrent al seu banc–, esperar que el club cobrés la subvenció de l'Ajuntament, els drets de televisió, el conveni amb el Barça, els diners de l'Espanyol per Javi Márquez, i si guanyaven la copa Federació i la copa Catalunya –li va dir a Toni Rovira que s'oblidés de la lliga i prioritzés les dues copes–, doncs millor. Pastor/Thompson va anar guanyant poder dins la Grama, es comportava com l'amo i anava dient «jo pago, jo mano», encara que de pagar, res de res, a part d'algun dinar i desplaçament de l'equip. Moltes promeses, però no va ser fins al desembre, quan el van pressionar des de la directiva que va pagar uns 130.000 euros per una nòmina i mitja de tots els treballadors i jugadors per no ser descobert encara. Aquests diners tampoc eren seus, si no de la seva dona, que en realitat havia conegut pocs mesos abans. Amb aquest pagament es va guanyar certa credibilitat, i va poder treure's de sobre tots aquells que li començaven a veure el llautó; primer, Vicente Moreno i Ildefonso Araque, i després Toni Rovira. Tots tres expliquen que hi havia un munt de coses que feien sospitar d'ell; només tenia un vestit (i només dues camises i dues corbates), tot i que deia que era multimilionari, mai pagava amb targetes de crèdit, i duia el feix de bitllets dins una bossa de plàstic. Moreno també explica una anècdota: «A mi ell m'havia dit que el seu pare estava mort, i en un sopar a Logroño va portar un suposat inversor –espanyol– que sense adonar-se'n, entre copa i copa de vi, va explicar que s'havia casat amb una anglesa i havien anat a viure a Suècia, i que allà va néixer ‘aquest', assenyalant Thompson, mentre aquest el fulminava amb la mirada.»

La gran mentida de Pastor/Thompson va començar a desfer-se quan el van fer fora de l'apartament de Diagonal Mar perquè no pagava, i entre dimecres i ahir tot es va revelar. Els dos jugadors amb qui més havia intimat –Aaron i Pedro, que li feia de xofer– van obligar-lo a ensenyar el carnet de conduir, on posava «Antonio Pastor» davant del president, Vicente Ferrer. Ell és qui més l'ha defensat, i ahir encara confiava en el que li va dir dimecres aquest tal Thompson abans de desaparèixer, que anava a Anglaterra per resoldre uns assumptes personals i que dilluns tornaria amb diners per al club.

A Suècia l'esperen.

Ahir van anar sortint més informacions d'aquest farsant, com ara que a Suècia es feia anomenar Tony Pittersson i que està en crida i cerca en aquest país per haver estafat diners a diverses dones. Aquesta informació, la va trobar el secretari tècnic suec que va portar Pastor a la Grama, Buria Gustafsson, al qual també ha enganyat. La seva dona ja l'ha denunciat als Mossos d'Esquadra. De pel·lícula, tot plegat.


Anava sempre vestit igual, duia un feix de bitllets en una bossa de plàstic i pocs van sospitar d'ell


Tony Thompson aquí, Tony Pittersson a Suècia, i en realitat es diu Antonio Pastor i el busca la policia

La plantilla dóna una setmana al president per aclarir la situació

La plantilla de la Grama, que també s'havia empassat les mentides de Pastor/Thompson, ahir s'enfilava per les parets i es va reunir amb el president, Vicente Ferrer, i la directiva. Els jugadors els han donat una setmana perquè els expliqui exactament quina és la situació econòmica de la Grama sense els diners d'aquest Thompson. «Ens deuen quasi quatre mesos, i d'aquesta directiva només n'hem cobrat una i mitja. Volem saber quins ingressos tenen previstos d'aquí al 30 de juny i llavors cada jugador decidirà què vol fer, nosaltres vivim d'això i ells no.»

Mentrestant, Vicente Ferrer i els seus directius, han convocat per aquesta tarda (16h) una esperada roda de premsa per explicar tot el que ha passat a la Grama aquesta setmana un cop s'ha destapat la gran mentida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.