El segon títol consecutiu

El Roncato Vic revalida la copa i es fa una mica més gran com a equip

El Vilanova posa a la pista lluita i entrega però és superat i cau derrotat

Els osonencs s'avancen en el primer temps i controlen en el segon

El Roncato Vic va revalidar brillantment el seu títol de campió de la copa i es va fer una mica més gran en el món de l'hoquei amb el tercer títol de la seva història. Els osonencs van derrotar per 2-4 un Vilanova que va lluitar per la victòria però que es va veure superat per un equip més madur i amb més experiència en aquests tipus de finals. De fet, els osonencs van disputar la seva tercera final de copa consecutiva, mentre que el conjunt vilanoví no en jugava cap des del 1976, quan va guanyar el seu tercer títol.

Davant un pavelló ple de dues aficions entregades i que més de mitja hora abans de l'inici del partit ja havien començat el seu duel particular per veure quina animava més, el Vic i el Vilanova van començar el partit amb respecte, però ben aviat els osonencs van començar a robar boles als vilanovins a mitja pista. El primer gol va arribar així amb Titi Roca robant la bola i fent una bona passada a Marc Torra, que va inaugurar el marcador. Els vilanovins van intentar reaccionar en els minuts següents, i hi va haver intercanvis d'atacs i d'ocasions però no es va concretar cap més gol i es va arribar al descans amb aquest curt resultat per als osonencs.

La segona meitat va comença amb el Vic intentant incrementar l'avantatge amb un parell de bons xuts però el 0-2 va arribar després d'una jugada de Jordi Carbó per darrere la porteria que ell mateix va rematar. L'alegria vigatana no va durar ni un minut ja que tot seguit Raúl Marín va robar una bola, va anar sol cap a la porteria de Sergi Fernández i va marcar l'1-2. El Vilanova es va animar, i després que David Arellano fes un parell de bones aturades la defensa es va centrar molt i en dues ocasions va provocar un passiu del Vic. Els osonencs van buscar els xuts de lluny, i a un pal de Marc Torra va seguir un xut de Titi Roca que Borja López va desviar davant del porter i va situar l'1-3 en el marcador quan només quedaven sis minuts per al final.

Arriba la sentència.

El Vilanova va intentar pressionar el rival per robar boles i buscar un gol que els tornés a fer entrar en el partit, però Marc Torra es va escapar i li van fer una falta directa que ell mateix es va encarregar de transformar magistralment aixecant la bola per sobre el porter David Arellano. L'1-4 a tres minuts del final pràcticament va deixar sentenciat el partit, ja que el Vic va començar a aguantar la bola jugant als quatre cantons, i va caure en un altre passiu. Els vilanovins van córrer darrere la bola i van lluitar per recuperar-la i tornar a crear perill. Les seves ganes i la seva entrega van donar fruit a 48 segons del final en una jugada embolicada dins l'àrea del Vic que Raúl Marín va culminar amb el 2-4. Ja no hi va haver temps per a res més i el Vic va guanyar el segon títol seguit i el Vilanova va quedar a un pas del seu somni.

VILANOVA
2
RONCATO VIC
4
VILANOVA:
David Arellano, Jordi Bartrés, Jordi Galán, Roger Rocasalbas i Raúl Marín –equip inicial–; Jordi Ferrer i Albert Riba. No van jugar: Oriol Palau, Ignasi Mandirola i Joan Marc Escofet (p.s.).
RONCATO VIC:
Sergi Fernández, Borja López, Titi Roca, Romà Bancells i Marc Torra –equip inicial–; Jordi Carbó i Miquel Masoliver. No van jugar: Sergi Pla, Xavier Terns i Elagi Deitg (p.s.).
0-1 (12') Marc Torra. 0-2 (31') Jordi Carbó. 1-2 (32') Raúl Marín. 1-3 (44') Borja López. 1-4 (47') Marc Torra, de falta directa. 2-4 (50') Raúl Marín.