GARROTXA

Un 44,3% de participació a la Vall d'en Bas

El percentatge del «sí» a la comarca se situa al 91%, però a Sales de Llierca només arriba al 65,7%

Poc s'imaginaven, a la Vall d'en Bas, tenint en compte la manera com havia començat la jornada –amb poca gent als sis llocs on es podia votar– que, finalment, el 44,3 % de l'electorat respondria a la convocatòria. A més, en un dels nuclis, els Hostalets, es va arribar al 65%. Per això, els representants de La Garrotxa Decideix en aquell municipi eren dels més eufòrics en l'acte de presentació dels resultats, que es va fer al vespre a l'Estada Juvinyà de Sant Joan les Fonts. A l'altre extrem del gràfic, precisament a Sant Joan les Fonts, hi va haver la participació més baixa, del 29,2%. Aquí, només van participar dos electors, entre 16 i 18 anys.

Però sumant els resultats dels cinc pobles garrotxins on ahir es va fer la consulta (a més dels esmentats, Sant Feliu de Pallerols, Vall de Bianya i Sales de Llierca) el balanç que en van fer els promotors va ser positiu: hi va haver una participació del 35,3%, només 2,5 punts per sota de la del 13D. Als partidaris de la independència, també els va satisfer el 91,04% de suport que va rebre el «sí». On aquesta opció va tenir més suport va ser a Sant Joan les Fonts (94,2%) i, on menys, a Sales de Llierca (un municipi amb forta presència d'estrangers europeus), amb el 65,7%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.