Necrològiques

Joaquim Gubau Puig

Adeu a un botiguer del Barri Vell, amic i exclient

Avui pel diari m’ha arribat la notícia del traspàs de Joaquim Gubau Puig, el germà gran de la família Gubau, sabaters provinents de Santa Coloma de Farners, una saga de botigues dedicades al calçat. Crec, si mal no recordo, que la primera la van tenir al carrer de l’Argenteria: Calçats Gubau, penso que era el seu nom; en aquesta es va quedar la germana, la M. Teresa, amb la mare. Va ser una botiga de renom per la seva amabilitat.

En Joaquim va obrir el primer Peacock a la nostra plaça del Vi de Girona, d’on després vindrien un munt de botigues amb aquest nom escampades per la nostra ciutat i per diferents indrets, especialitzades en les millors marques del mercat i en les novetats i la moda del moment, al principi portades per en Joaquim i la seva esposa, la Rosa, botigues que han arribat a ser un referent a Girona ciutat i a les comarques gironines.

Evidentment, alguns dels fills segueixen la tradició i de moment no haurem de patir per gaudir, en el món de les sabates, d’establiments amb una gran tradició familiar, i que sigui per molts anys. Avui, a diversos carrers de la nostra ciutat, tenen el sentiment d’haver perdut un gran botiguer.

Avui, a les onze del matí, se celebrarà la cerimònia religiosa a la parròquia de Santa Susanna del Mercadal, on ben segur que s’aplegaran un munt d’amics, veïns i botiguers per fer costat a aquesta família en aquests moments tan especials de dir adeu a una persona estimada, el marit, el pare i l’avi dels seus nets. Descansi en pau.

(*) M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia