Necrològiques

Adeu a Joan Turbau

Fill de la reconeguda botiga Teixits Girona

Ahir en obrir el diari em vaig assabentar del traspàs d’en Joan Turbau i Masgrau, el fill gran de la reconeguda botiga Teixits Girona, ara tancada per jubilació, i casat amb l’Empar, una de les filles de l’estimada família Bataller.

Teixits Girona la van obrir els seus pares i va marcar una època en el món de la roba. A casa, com que la mare era del ram de l’agulla, no hi havia mes que no hi anés més d’un cop, i de més gran m’hi feia anar a mi. Tenien un tracte molt afable amb la clientela. Recordo que la mare i les noies portaven unes bates de color blau marí, i als aparadors sempre hi tenien cobrellits i peces grans, llenceria, davantals, coixineres de pa (tan de moda abans), roba de vestir, roba d’abric... mirar els seus aparadors era com fer un passeig pel món de la roba.

Sé que en Joan ha lluitat contra la malaltia que al final no ha pogut vèncer i he volgut retre el meu record a aquesta botiga i a aquesta família que va ser un referent a la nostra ciutat i que, malauradament, ja moltes generacions no podran conèixer.

Avui li diran adeu a les 11 del matí a la parròquia de Sant Pau de Girona, on tinc la seguretat que amics, veïns, botiguers i gent del ram de la roba i l’agulla aniran per estar al costat d’aquesta gran família en aquest moment tan especial de dir adeu a una persona estimada.

(*) M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia