Necrològiques

Josep Palomé Roca

Adeu a un amic i gironí peculiar

Ah

hir em vaig assabentar del traspàs d’un gironí peculiar. Potser a molts el nom no us dirà gaire res. Era conegut pels amics com en Pau, feia temps que era al Maria Gay, estava delicat del cor i va ser traslladat a l’hospital per empitjorament.

La gent que hem treballat de portes obertes hem pogut conèixer molta gent. En Pau era familiar dels propietaris del conegut Bar Duran de la nostra Rambla. Era solter i això li permetia sempre estar disposat a donar un cop de mà a qui li fes falta. Amant de les tradicions i gran amic i col·laborador de la Maria Cobarsí, l’ànima, juntament amb altra gent com el senyor David Marca, de la nostra exposició de flors. En Pau era un fidel secretari i acompanyant de la Maria. Jo l’havia conegut durant l’època que havia estat treballant a la Televisió de Girona d’abans, la que va començar com Kinema Grup. Havia fet ràdio i com deia en Pau, el podríem trobar on hi havia una mica de tot.

Confrare de la també estimada Confraria dels Dolors de Girona. Dic estimada perquè aquí va ser on vaig començar a estimar la Setmana Santa, anant a la processó amb una meva tia quan jo tan sols tenia sis anyets. En Pau va ser un dels promotors de les obres de restauració i va vetllar molt per la Confraria i l’església dels Dolors, que ara fa goig de veure. Amant també del teatre, en què havia participat. Penso que en Pau és d’aquests gironins que ha participat en moltes coses de la nostra ciutat, però sense fer fressa. Ahir quan l’Anna Camps m’ho va comunicar, em deia que l’havia anat a veure dos dies abans de morir i se sentia emocionada.

Ahir li digueren adeu a les 11 del matí a la parròquia de Sant Josep de Girona, on es va aplegar un munt d’amics per acomiadar aquesta persona estimada.

Segur que la Maria l’anirà a esperar perquè li expliqui com va l’abans anomenada Exposició de Flors i ara Temps de Flors.

Descansi en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia