El Museu d'Art Modern de Tarragona exposa l'obra de l'argentí Diego Pujal

El Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) exposa fins al 4 d'abril l'obra colorista de l'argentí Diego Pujal, l'artista que va guanyar el 36è premi Tapiró de pintura de la Biennal d'Art del 2008. Pujal presenta unes obres de gran format, amb formes dinàmiques i corbes i colors lluminosos. «Un treball impactant, sovint lluminós i enlluernador», segons el crític d'art Àlex Mitrani, autor del catàleg que acompanya aquesta mostra i membre del jurat que va concedir el premi a Pujal. Dijous al vespre, durant l'acte inaugural, Mitrani va destacar «el caràcter misteriós i enigmàtic de la seva pintura», que provoca un paper actiu en l'espectador. «El que fascina dels quadres de Pujal és que és molt difícil descriure el que veiem» perquè, tal com diu al catàleg, «pertanyen a una altra existència, difícil de determinar».

El treball de Pujal ofereix un discurs que va més enllà d'un estil artístic concret. «La netedat i el contrast fan que aquesta obra faci un pas més enllà de l'abstracció», afirma Mitrani.

Durant la seva intervenció, el pintor va dir que la seva obra no pertany al món verbal, sinó que l'embolcalla d'un llenguatge inventat, tal com ho demostra el fet que els títols de les obres –per exemple Unon, Bada i Pecua– són paraules nascudes en la imaginació del mateix artista.

Diego Pujal (Buenos Aires, 1971), que viu i treballa a Barcelona, combina la creació de pintures, obres gràfiques i escultures. La seva obra s'exposa de manera permanent en diversos museus i entitats nacionals i internacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.